Το… «κανόνι» της Ε.Π.Σ. Σερρών στη Ξάνθη

14:36 19/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα δίχτυα της στο Νομό Σερρών έχει απλώσει η Ξάνθη που αποκτά τον πρώτο σκόρερ της πρωταθλήτριας Ελλάδος, της Μικτής ομάδας της Ε.Π.Σ. Σερρών Γιάννη Φάκη.

Ο νεαρός επιθετικός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ φέτος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων πετυχαίνοντας 15 γκολ σε 11 παιχνίδια και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος από την Μικτή ομάδα της Ε.Π.Σ. Σερρών

που είχε κερδίσει στον τελικό της διοργάνωσης την Μικτή της Ε.Π.Σ. Ηρακλείου με σκορ 3-1 (ο Φάκης είχε πετύχει το τρίτο γκολ). Ο Γιάννης Φάκης ξεκίνησε από τις ακαδημίες του «Sport Village», για οχτώ χρόνια είχε προπονητή τον Μπάμπη Χατζόπουλο ενώ φέτος με τον ΠΟΣ 2000 και προπονητή τον Αλέκο Μόσχου πέτυχε 15 γκολ στην Β κατηγορία της Ε.Π.Σ. Σερρών. Ο Γιάννης Φάκης συνεχίζει την παράδοση που έχουν οι ακαδημίες «Sport Village» με ταλέντα που παίρνουν μεταγραφή σε ομάδες εκτός Νομού Σερρών όπως ο Κίναλης (έχει προωθηθεί στην πρώτη ομάδα του Ατρόμητου), ο Γιαννακίδης (στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ), ο Στοϊλας (από τον Ατρόμητο στην ΑΕΚ) κ.α. «Είναι χαρά μας να φεύγουν παιδιά από την ομάδα μας που αναδεικνύονται στην ακαδημία μας σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Αυτό δείχνει και το ταλέντο που υπάρχει στο Νομό Σερρών και τη δουλειά που γίνεται εδώ» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο προπονητής Μπάμπης Χατζόπουλος που για τον Γιάννη Φάκη τόνισε «είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Είναι μεσοεπιθετικός, παίζει με την ίδια ευκολία στα δύο άκρα της επίθεσης, μπορεί να παίξει και ως επιτελικός μέσος κι έχει φοβερό δεξί σουτ».

Keywords
Τυχαία Θέματα