Π. Λαφαζάνης: «Φαρσοκωμωδία ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών» (audio)

16:53 30/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Φαρσοκωμωδία, διαδικασία διάτρητη και αδιέξοδη, χαρακτήρισε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, το διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι γίνεται πλειστηριασμός δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για να πάρει κάποιος μια τηλεοπτική άδεια.

«Αυτό σημαίνει», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης,

«ότι για να ενημερώσει και να ψυχαγωγήσει και να αναδείξει τον πολιτισμό στην ελληνική κοινωνία κάποιος, πρέπει να είναι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στη χώρα ή αλλιώς να έχει πολύ γερό πουγκί». Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι όλο το σύστημα αυτό με τις τηλεοπτικές άδειες απευθύνεται στους πλούσιους ανθρώπους της χώρας, που θα ενημερώνουν μία κοινωνία η οποία πένεται και εξαθλιώνεται.

Σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι «η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, η οικονομία βρίσκεται στον πάτο, οι τράπεζες καταρρέουν και η κοινωνία φτωχοποιείται», «Αυτά περί αξιολογήσεων» , δήλωσε, «είναι διαδικασίες βεβαίως που αφορούν εξειδικευμένες καταστάσεις που δεν μπορεί να παρακολουθήσει ο πολίτης, γιατί το μόνο που βλέπει είναι να χειροτερεύει η ζωή του».

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «το βασικό πακέτο της δεύτερης αξιολόγησης είναι τα εργασιακά, τα οποία θα υποστούν την χαριστική βολή». Συμπλήρωσε ακόμα ότι, τα στοιχεία δείχνουν την ύφεση μεγαλύτερη απ ό,τι προβλεπόταν και η μνημονιακή πορεία για άλλη μια φορά αποδεικνύεται αδιέξοδη και καταστροφική». Ο επικεφαλής της ΛΑΕ κατέληξε λέγοντας ότι, «στη χώρα χρειάζεται να γίνει μία μεγάλη δημοκρατική ριζοσπαστική ανατροπή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάμε σε εθνικό νόμισμα, σε μεγάλη σεισάχθεια, σε μεγάλη διεκδίκηση για τη διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, δημόσιο έλεγχο στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα