Τίτλοι Περιφέρειας 30-8-2016 (audio)

15:29 30/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Ρόδος

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στην ΕΡΤ Ρόδου ο καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ως προς την εξέλιξη των σεισμών αυτή την περίοδο. «Είμαστε», είπε, «σε ένα πολύ καλό επίπεδο αντισεισμικής προστασίας, πολύ καλύτερο από άλλων προηγμένων

χωρών όπως της Ιταλίας». Όσον αφορά τα σχολεία και τα νοσοκομεία της χώρας, αυτά έχουν ελεγχθεί και ελέγχονται, και δεν έχουν κανένα πρόβλημα, πρόσθεσε.

Ιωάννινα

Καταγγελίες για ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις χοιρινού κρέατος που πλήττουν την τοπική κτηνοτροφία. Τα τελευταία χρόνια οι εισαγωγές έχουν τριπλασιαστεί. Υπό έκδοση σχετική υπουργική απόφαση για αύξηση ελέγχων και καθιέρωση δικλείδων ασφαλείας.

Ηράκλειο

Περισσότερα από 200 παιδιά μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών στον δήμο Ηρακλείου, αν και οι οικογένειές τους διαθέτουν τις προβλεπόμενες επιταγές φοίτησης. Λύση αναζητεί ο δήμος, προκειμένου να καλύψει όσες περισσότερες θέσεις μπορεί.

Πύργος

Αποδυναμωμένο εμφανίζεται και πάλι το νοσοκομείο της Αμαλιάδας αφού για τον μήνα Σεπτέμβριο θα πραγματοποιήσει μόνο δέκα εφημερίες. Την άμεση ενίσχυσή του σε προσωπικό ζητά με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας.

Φλώρινα

Η τήρηση της απόφασης της Γενεύης για τις ομαδικές απολύσεις και οι διαπραγματεύσεις για ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις είναι δύο από τα κυριότερα θέματα που έχει ως στόχους η ΓΣΕΕ, όπως είπε ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγόπουλος από τη Φλώρινα.

Πάτρα

Περισσότερες από 250 οικογένειες που διαμένουν κοντά στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας και τον βιολογικό καθαρισμό στις Ιτιές της Αχαϊας θα λάβουν πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, με απόφαση του Δήμου Πατρέων ως αντιστάθμιση της επιβάρυνσης που υφίστανται.

Κοζάνη

Στην αποδοχή του αιτήματος -με νέους όρους και προϋποθέσεις- για τη διάθεση των απορριμμάτων του Δήμου Κατερίνης στον Χ.Υ.ΤΑ Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησε η γενική συνέλευση των μετόχων της Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας.

Τρίκαλα

Τον εμβολιασμός των βοοειδών του νομού Τρικάλων επιτάσσουν τα δύο νέα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας στον γειτονικό νομό Λάρισας, όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο τμήμα Κτηνιατρικής.

Καρδίτσα

Ευρεία συνάντηση αυτοδιοικητικών έγινε στη Γέφυρα Κοράκου για την επανενεργοποίηση της ορεινής ζώνης της Πίνδου και την ανασυγκρότηση των τοπικών παραγωγικών συστημάτων, με πρωτοβουλία του δημάρχου Αργιθέας Λάμπρου Τσιβόλα.

Κέρκυρα

Δύο 17χρονοι και ένας ακόμη 19χρονος, συνελήφθησαν από αστυνομικούς για αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα. Προβληματίζει η μικρή ηλικία τους.

Τρίπολη

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν και φέτος τη λειτουργία του Κοινωνικού φροντιστηρίου απευθύνει ο δήμαρχος Σπάρτης. Ο θεσμός στηρίζεται από την τοπική κοινωνία και βοηθά τους μαθητές των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών με δωρεάν μαθήματα.

Κομοτηνή

Ανάμεσα στα 15 σχολεία της Ευρώπης που θα πάρουν μέρος στο European Maker Fairy είναι το 1ο Γυμνάσιο της Κομοτηνής. Η διάκριση αυτή ήρθε από τους συνήθεις «ύποπτους» Robotrainers. «Πρόκειται για έναν διαγωνισμό καινοτομίας και εφευρετικότητας» δηλώνει η υπεύθυνη καθηγήτρια Γλυκερία Φωτιάδου και εξηγεί με καμάρι για τους μαθητές της ότι δικό τους project «επιλέχθηκε μεταξύ πλέον των 300 υποψηφιοτήτων».

Ζάκυνθος

Σημαντική η αύξηση σε αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες και οδικό τουρισμό στα Ιόνια Νησιά, επισημαίνει, επικαλούμενος τα σχετικά στοιχεία, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ωστόσο, η εικόνα αυτή, όπως διευκρινίζει, δεν αντικατοπτρίζει πλήρως τη ζήτηση, διότι σε όλα τα νησιά διαπιστώνεται η ανάγκη για περισσότερες κλίνες.

Βόλος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, γύρω στις 10 το βράδυ, ο διάπλους της Μάγχης, με θαλάσσια σκυταλοδρομία, σε χρόνο 12 ώρες και 12 λεπτά, από την ομάδα κολύμβησης Pastra Cretonaxiosa, στην οποία ανήκει και ο Βολιώτης αθλητής Σωτήρης Πάστρας.

Λάρισα

Μεταξύ των καλύτερων ελληνικών παραλιών κατατάσσεται η παραλία Κόκκινο Νερό στη Λάρισα. Σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών του πρώτου οπτικού ταξιδιωτικού ιστότοπου στον κόσμο tripinview, συναγωνίζεται τις Μπενίτσες στην Κέρκυρα και το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα.

Καβάλα

Στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην Καβάλα το 2ο αθλητικό διήμερο του δήμου. Περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, αγώνες δρόμου και ποδηλασίας για μικρούς και μεγάλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα