Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: Συμπαράσταση στον αγώνα για το νοσοκομείο Ζακύνθου

15:09 30/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου που παλεύουν ενάντια στην πλήρη εγκατάλειψη του νοσοκομείου του νησιού απαιτώντας άμεσα μέτρα για την λειτουργία του.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Τα τελευταία χρόνια λόγο εφαρμογής των μνημονίων και την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας που προωθούν όλες οι κυβερνήσεις,

το νοσοκομείο έχει οδηγηθεί σε διάλυση με την εντατική μονάδα κλειστή το ίδιο συμβαίνει και με την παιδιατρική κλινική ενώ οι υπόλοιπες κλινικές υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, ο εξοπλισμός του βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη.

Η κατάσταση αυτή έχει σαν συνέπεια να τίθενται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των κατοίκων του νησιού και των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται το νησί, είναι η κύρια αιτία για τον τραγικό θάνατο πρόσφατα τριών κατοίκων του νησιού.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας καταγγέλλει την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας, θεωρούμε ότι η πολιτική αυτή είναι υπεύθυνη για τον θάνατο των τριών κατοίκων του νησιού.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων και απαιτούμε άμεση πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία της ΜΕΘ και της παιδιατρικής κλινικής. Πρόσληψη προσωπικού για την στελεχώσει όλων των κλινικών και των εργαστηρίων του νοσοκομείου ώστε να μην θρηνήσουμε αλλά θύματα.

Η ίδια περίπου κατάσταση με το νοσοκομείο Ζακύνθου επικρατεί στα περισσότερα νοσοκομεία της Χώρας για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας καλεί όλα τα Σωματεία μέλη της να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στους αγώνες του Σωματείου Συντ/χων ΙΚΑ Ζακύνθου να πρωτοστατήσουν στο χώρο τους για την υπεράσπιση του ανθρώπινου δικαιώματοςγια δωρεάν περίθαλψη και υγεία για όλους.

Να απαιτήσουν μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού ώστε να είναι σε θέση τα δημόσια νοσοκομεία να προσφέρουν άμεσα δωρεάν περίθαλψη σε όλο το λαό».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα