Ολοκληρωμένο σχέδιο εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός (video)

11:24 27/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επίκαιρη ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για την αναβάθμιση των F-16 απάντησε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας στην «Ωρα του Πρωθυπουργού». «Δεν μιλάμε για αγορά νεών αεροσκαφών, μιλάμε για αναβάθμιση των υπαρχόντων, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι έχει κριθεί απο την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι είναι αναγκαία η αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών, τώρα, χωρίς να συνεπάγεται νέα

δαπάνη. Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε να διευκρινιστεί πόσα λεφτά θα κοστίσει η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών, ποιες υποσχέσεις για την Σούδα δόθηκαν και ποιος θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για συμφωνία μαμούθ με αμφίβολα ανταλλάγματα, δήλωσε ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρότεινε τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας με την συμμετοχη Αρχηγών Κομμάτων, πρώην Πρωθυπουργών και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ολοκληρωμένο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό συνολικά του στρατεύματος, εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να συμπεριλάβουμε σε καμία συμφωνία στο εξής αντισταθμιστικά οφέλη, ενώ χαρακτήρισε φαιδρές τις κατηγορίες για ελλειπή ενημέρωση της Βουλής για τα εξοπλιστικά και την εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας.

Στ. Θεοδωράκης: «Πήγατε στον Λευκό Οίκο μόνο για να δώσετε»

Ο κ. Θεοδωράκης κατά την πρωτολογία του κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει πόσα είναι τα χρήματα για τον εκσυγχρονισμό των F-16, ποιές δεσμεύσεις έχουν αναληφθει για την βάση της Σούδας και ποιός θα πάρει τις αποφάσεις αυτές. Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε τη βάση της Σούδας ως υποσημείωση στο περιθώριο μιας συμφωνίας μαμούθ. Ένα πενταετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της βάσης της Σούδας δεν μπορεί να είναι χωρίς ανταλλάγματα για τον ελληνικό λαό οικονομικά και γεωπολιτικά» και πρότεινε την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας με την συμμετοχη Αρχηγών Κομμάτων, πρώην Πρωθυπουργών και την φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα