Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 27-10-2017

10:49 27/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εθνικοί Επέτειοι

Τιμή αύριο από τους πολίτες στην επέτειο του ΟΧΙ

Την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ θα τιμήσουν και φέτος οι πολίτες, αποτείοντας φόρο τιμής στους ήρωες που έφραξαν το δρόμο του φασισμού και του ναζισμού.

Αύριο στις 11 το πρωΐ ημέρα της 28ης Θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Κομοτηνής. Η παρέλαση των μαθητών, πολιτιστικών συλλόγων , Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατού θα ολοκληρώσει τον εορτασμό στην Κομοτηνή.

Κυβέρνηση

Οι

παραγωγικοί φορείς σε πρώτο πλάνο για το περιφερειακό συνέδριο στην Κομοτηνή

Η Σύνδεση της Ξάνθης με τη Βουλγαρία, η ελάφρυνση της φορολογίας των επιχειρήσεων, η σύνδεση με το Φυσικό Αέριο των πόλεων της ΑΜ-Θ, η ανάπτυξη της Γεωθερμίας, είναι κάποια από τα θέματα που θα απασχολήσουν το 6ο περιφερειακό συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα γίνει στην Κομοτηνή στις 13-14 Νοεμβρίου, με την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γρηγόρης Στογιαννίδης.
Υπενθυμίζεται πως αυτές τις μέρες οι σύμβουλοι από το γραφείο του Πρωθυπουργού, Αλέξης Χριστόπουλος και Γιάννης Βουλγαράκης, βρίσκονται στις περιφερειακές ενότητες της ΑΜ-Θ, προκειμένου να προγραμματίσουν και να συντονίσουν τη συμμετοχή των παραγωγικών φορέων, ενόψει του 6ου συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης στην Κομοτηνή.
Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω συνέδριο, το συνδιοργανώνει και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
Στην Κομοτηνή οι φορείς στις πρώτες συναντήσεις έθεσαν το θέμα της αξιοποίησης των ενεργειακών δικτύων, τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την μεταποίηση, τις υποδομές, ενέργειες αναζωογόνησης της ΒΙΠΕ και τέλος το θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΝ ΚΛΩ.

Απόδημος Ελληνισμός

Φιλοξενία Πενήντα Συνταξιούχων από την Μαριούπολη

Πενήντα Έλληνες Συνταξιούχοι από την Μαριούπολη της Ουκρανίας φιλοξενούνται στο Δήμο Κομοτηνής, κατόπιν πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο σύμβουλος σε θέματα Απόδημου Ελληνισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών, Κοσμάς Παπαχρήστου, η προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί και κάθε χρόνο Έλληνες της Μαριούπολης θα φιλοξενούνται στην Ελλάδα.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα της αναθέρμανσης των σχέσεων και της έμπρακτης στήριξης στο δοκιμαζόμενο Ελληνικό στοιχείο της Μαριούπολης και που το είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Η φιλοξενία θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής και μια εκδρομή στη Θες/νικη.
«Μέσα από τις πρωτοβουλίες γίνεται γέφυρα ο Ελληνισμός της Διασποράς και μπορεί οι σχέσεις πολιτισμού να αναπτυχθούν, αλλά και οικονομικές και τουριστικές», δήλωσε ο κ. Παπαχρήστου.
Η επίσημη τελετή υποδοχής από το Δήμο Κομοτηναίων γίνεται αυτή την ώρα στο Ξενοδοχείο Ορφέας.

Κόμματα

Σύσκεψη για διαμαρτυρία πολιτών στο περιφερειακό συνέδριο

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης καλεί τους πολίτες σε σύσκεψη που διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 6:30μμ στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, για την διοργάνωση διαδηλώσεων, εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στις 13-14 Νοέμβρη.

ΔΠΘ

10ο Συνέδριο Φοιτητών ΣΦΗΜΜΥ στην Ξάνθη

Οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνουν το ΣΦΗΜΜΥ 10, το 10ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στην πόλη της Ξάνθης από τις 27-29 Σεπτεμβρίου 2017.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο που αποτελεί πλέον θεσμό και έχει βασικό γνώμονα την εξέλιξη της επιστήμης του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών συνδυάζοντας την εκπαίδευση με την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας.
1500 σύνεδροι από όλοι την Ελλάδα θα συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου και στα 4 εργαστήριαπου θα πραγματοποιηθούν κατά τις ημέρες διεξαγωγής του. Οι δύο πρώτες μέρες περιλαμβάνουν ομιλίες καταξιωμένων επιστημόνων, παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών και ερευνητικών ομάδων, ενώ η τρίτη μέρα είναι αφιερωμένη στην επιχειρηματικότητα.
Η παρακολούθησή του είναι δωρεάν με εγγραφή στο site :

Επιμελητήρια

Με τη “Συμφωνία Ανασυγκρότησης” κατεβαίνει στις εκλογες του ΕΒΕΡ ο Αντώνης Γραβάνης

“Συμφωνία Ανασυγκρότησης” ονομάζεται ο συνδυασμός που συγκρότησε εν όψη των εκλογών του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΕΒΕΡ Αντώνης Γραβάνης.
Αναφερόμενος στους στόχους που θέτει η παράταξη του , ο κ Γραβάνης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής γνωμοδοτήσεων για όλα τα κλαδικά θέματα με την αρωγή πανεπιστημιακών από την Νομική Σχολή και το ΔΟΣΑ.
Στη δημιουργία δομής υποστήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με νομική και οικονομική συμβουλευτική στήριξη σε βασικά θέματα.
Ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων με την δημιουργία συμβουλευτικής δομής για εξαγωγές.
Συμμετοχή στην διαμόρφωση των προγραμμάτων επιδότησης του ΕΣΠΑ για επαγγελματίες και διοργάνωση ημερίδων σε πολλές περιοχές.
Άνοιγμα σε κάθε κλάδο για να πραγματοποιήσει με την στήριξη του επιμελητηρίου αναπτυξιακές δράσεις,εκθέσεις, έρευνες, ημερίδες, σεμινάρια κλπ.
Προώθηση αδελφοποιήσεων και συνεργασιών και
ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων και επιχειρήσεων με την ανάπτυξη συνεργατικών δικτύων κ.α.

Αυτοδιοίκηση

4 προσλήψεις στο ΚΚΠΑ Ξάνθης

Τέσσερα άτομα θα προσλάβει το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών στο ΚΠΠΑ
]Οι θέσεις αναλυτικά είναι :

Π.Ε Μία θέση . ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 8 ΜΗΝΕΣ
Τ.Ε. Δύο θέσεις ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 8 ΜΗΝΕΣ
Δ.Ε. Μία θέση ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ 8 ΜΗΝΕΣ
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Βενιζέλου 30, 67132, Ξάνθη, απευθύνοντάς την στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης (τηλ. επικοινωνίας:2541072888).

Αλλαγή ημέρας λειτουργίας λαϊκής αγοράς Κομοτηνής και Ξάνθης

Λόγω εθνικής αργίας της 28ης Οκτωβρίου 2017 ημέρα Σάββατο, μεταφέρεται η ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Κομοτηνής και της Ξάνθης για αύριο, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Eκκλησία

Αγρυπνία για την Αγία Σκέπη

Σήμερα στις 8 το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού Κομοτηνής θα τελεσθεί Αγρυπνία, για την γιορτή της Αγίας Σκέπης.

ΑΜΕΑ

Δύο θέσεις στάθμευσης στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης

Το Σωματείο ΑμεΑ Π.Ε Ροδοπης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη γιατί κατόπιν αιτήσεως και υποδειξεως για οριοθέτηση 2 νέων θέσεων στάθμευσης- σύμφωνα με τον πολεοδομικό κωδικα του 2012-, κινήθηκε άμεσα και τις οριοθέτησε στο πίσω μέρος του κτιρίου, της πρώην νομαρχίας Ροδόπης.

Σύλλογοι-Περιβάλλον

12η Συνάντηση Μανιταρόφιλων

Αύριο και μεθαύριο θα λάβει χώρα η 12η Πανελλήνια Συνάντηση των Μανιταρόφιλων της ΑΜ-Θ, στη Γαλάνη του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναζητήσεις τρούφας και άλλων μανιταριών, έκθεση, σεμινάρια με εισηγητές τους Γιώργο Κωνσταντινίδη και Άγγελο Παπαδημητρίου, εδέσματα με μανιτάρια, χορευτικές και παιδικές εκδηλώσεις στα Στενά του Νέστου.
«Το μανιτάρι πέρα από ανακυκλωτή της Φύσης, μπορεί να είναι ένα πολύ ωραίο φαγητό και αγαπημένη ασχολία για τον άνθρωπο. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή, ειδικά για τους αρχάριους, μέχρι να μάθουν ποια μανιτάρια είναι εδώδιμα και ποια όχι, καθώς υπάρχουν και τοξικά, αλλά και δηλητηριώδη μέχρι θανάτου μανιτάρια», σημείωσε στην περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος των Μανιταρόφιλων, Νίκος Ιακωβίδης.

Σύλλογοι

Συνεστίαση του Συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης

Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Θράκης, διοργανώνει συνεστίαση σήμερα για τα 47 χρόνια από την ίδρυσή του, στο Αρνεμούσι στον Ίασμο, με την ορχήστρα του Παναγιώτη Ούτου.
Τηλέφωνο για κρατήσεις στο 25340 24 500.

Πολιτισμός

Λαϊκός πολιτισμός πολιτιστικό ημερολόγιο πρόγραμμα της ΦΕΞ

Από το 1952 η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης οργανώνει σειρά δραστηριοτήτων με στόχο την ενεργή συμμετοχή και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πολιτισμού.
Διαμορφώνει τον ετήσιο προγραμματισμό των εκδηλώσεών της έχοντας ως στόχο την καλύτερη οργάνωση αλλά και την σωστότερη ενημέρωση. Για το 2018 ετοίμασε το πολιτιστικό ημερολόγιο πρόγραμμα με τίτλο:
Λαϊκός πολιτισμός πολιτιστικό ημερολόγιο πρόγραμμα της ΦΕΞ, μια σπουδή στο λαϊκό πολιτισμό με διαλέξεις, παρουσιάσεις, ταινίες, συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις κ.ά. Ένα ημερολόγιο 280 σελίδων που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκέμβρη του 2017 με συμβολική Τιμή 3€ για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.
Οι εκδηλώσεις της ΦΕΞ 2017 γίνονται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

«Γλυκά νερά»της Ιωάννα Καρακασίδου στη ΦΕΧ

Η συγγραφέας Ιωάννα Καρακασίδου θα παρουσίαση το βιβλίο της «Γλυκά νερά» και η ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής της ΦΕΞ θα μας μεταφέρουν στην μυθιστορηματική Κωνσταντινούπολη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00την Κυριακή 29 Οκτώβριου του 2017 στο σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ.
Το βιβλίο θα προλογίσει η Δικηγόρος και Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΠΘ, Λουκία Ευθυμίου.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κος Γιάννης Σιδηρόπουλος.

Οι Imam Baildi στο φεστιβάλ Kardelen στην Ξάνθη

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Kardelen Festival 2017 οι Imam Baildi ,μαζί τους, οι Μπουσφερμε συγκρότημα μαθητών της Ξάνθης αλλά και οι Ξανθιώτες The Coconaut Rockers. Είσοδος: 5 € με μπύρα.

Αθλητική Ενημέρωση

Φιλοξενία και φιλικό με την «Ολύμπια» Σούμεν της Ροδόπης 87 στην Κομοτηνή

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Γυναικεία Ομάδα ποδοσφαίρου Ροδόπη 87θα φιλοξενήσει στην Κομοτηνή την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Βουλγαρίας ΟΛΥΜΠΙΑ Σούμεν, η οποία θα φιλοξενηθεί στις Πέτρινες κατασκηνώσεις της Μαρώνειας.
Την αποστολή θα συνοδεύουν και οι γονείς των παικτριών που θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία της Ροδόπης.
Την Κυριακή στις 12.30 θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Κομοτηνής ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στις δύο γυναικείες ομάδες και θα ακολουθήσει γεύμα και για τις δύο ομάδες, από το Δήμο Κομοτηναίων.
«Η ομάδα της Ροδόπης εκφράζει τις ευχαριστίες της για τους ανθρώπους που υποστήριξαν την όλη διοργάνωση της φιλοξενίας και του φιλικού με την ομάδα της Ολύμπιας Σούμεν» καταλήγει ανακοίνωση της Ροδόπης 87.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, εν λόγω, αλέξης τσίπρας, κομοτηνη, τσιπρας, συριζα, συμμετοχή, βιπε, παπαχρηστου, ελλαδα, γνώμονα, site, εκλογες, ΑΣΕΠ, βενιζελος, ξανθη, τηλ, αμεα, ημερολόγιο, φεχ, δπθ, κος, festival, ολυμπια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, δημοτικοι συμβουλοι, σταυροι δημοτικων εκλογων, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, αργιες 2012, πανελληνιες 2012, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, αλέξης τσίπρας, παρελαση, ημερολόγιο, το θεμα, αιτηση, αμεα, βημα, βουλγαρια, δπθ, δωρεαν, εθνικη, εξουσιοδοτηση, θεμα, κωνσταντινουπολη, ξενοδοχεια, οψη, πλαισιο, προγραμμα, ταινιες, φυσικο αεριο, ωρα, αγορα, αγορα εργασιας, αρωγη, βιπε, βιβλιο, βραδυ, φαγητο, γεφυρα, γινει, γινεται, γινονται, γνώμονα, γονεις, γραφεια, γρηγορης, δευτερα, διευθυνση, δικτυο, εγγραφη, αιθουσα, εκθεση, εκθεσεις, εκπαιδευση, ενημερωση, εν λόγω, εξελιξη, ερευνες, ευθυμιου, ιδρυση, ηρωες, ιωαννα, κατασκηνωσεις, κος, κτιριο, λουκια, μανιταρια, μπυρα, νικο, νομικη, ξενοδοχειο, ομαδα, ορφεας, παρουσιαση, περιφερειακο, υπογραφη, προσληψεις, σαββατο, σεμιναρια, σιδηροπουλος, συζητηση, σειρα, συμμετοχή, σπιτι, σωματειο, τιμη, τριτη, υπουργειο εξωτερικων, φεστιβαλ, φεχ, φυσικο, αγωνας, δοξολογια, εξαγωγες, εκδρομη, ενωση, festival, γιορτη, χωρα, υπουργειο, κυριακη, ομαδες, ορχηστρα, site, θεματα, θεσεις, ωραιο
Τυχαία Θέματα