Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:34 27/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Ξεκινούν από σήμερα σε Καβάλα και Δράμα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, που θα κορυφωθούν αύριο με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Θα ισχύσουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διεξαγωγή των επετειακών εκδηλώσεων.

** Ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Κινδύνων εξαιτίας σεισμών

θα συζητηθούν κατά τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας.

** Θα απέχουν τη Δευτέρα από τις δευτερογενείς μεταφορές οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις σε προσωπικό.

** Σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας θα προχωρήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, μαζί με τους άλλους επαγγελματικούς φορείς, την Τετάρτη διεκδικώντας μεταξύ άλλων να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ και ο ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης. Ζητά ακόμη άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία καθώς και να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη. Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος απαιτεί αξιοπρεπείς συντάξεις και δωρεάν υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

** Επιστολή διαμαρτυρίας επέδωσε στον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας Χαράλαμπος Δράκος σχετικά με το βίντεο της Euronews που πρόβαλε τουριστικά την Περιφέρεια αλλά εξαίρεσε την Θάσο και το Παγγαίο. Ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα βίντεο που θα προβάλλουν συνολικά τον νομό Καβάλας.

** Ημερίδα με θέμα τη «Διαχείριση απορριμμάτων που προκύπτουν από επαγγελματικές δραστηριότητες» όπως του τουρισμού, της εστίασης, της λιανικής πώλησης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 5.30 το απόγευμα στην Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας.

** Ορκωτοί λογιστές πραγματοποιούν έλεγχο στα οικονομικά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας το πόρισμα του οποίου θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

** Ένας 26χρονος υπήκοος Βουλγαρίας συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, καθώς προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.

** Το Δήμο Νέστου και συγκεκριμένα το Δημοτικό Διαμέρισμα Πηγών θα επισκεφθούν οι Γιατροί του Κόσμου με παιδίατρο, νοσηλεύτρια και διοικητικούς με σκοπό τον εμβολιασμό παιδιών απόρων οικογενειών.
Η συγκεκριμένη αποστολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου από τις 9.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο Αγροτικό Ιατρείο. Τα εμβόλια είναι δωρεά των Γιατρών του Κόσμου, του Ροταριανού Ομίλου Νεάπολης και του Ομίλου Inner Wheel.

** Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για αύριο 28η Οκτωβρίου. Βελτίωση του καιρού από την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα