Οινούσσες: Μήνυμα ενότητας, αγάπης και συνεργασίας Ιερώνυμου

14:17 13/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή και πρέπει όλοι να αγωνιζόμαστε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τις ακριτικές Οινούσσες.
Επισκεπτόμενος το νησί, στα πλαίσια της διήμερης παραμονής του στη Χίο, ο κ. Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα ενότητας και αγάπης, επισημαίνοντας πως με αυτό τον τρόπο μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.
«Είναι ανάγκη αυτή την εποχή να είμαστε ενωμένοι και

αγαπημένοι. Να ξεχάσουμε πολλά πράγματα από αυτά που μας χωρίζανε ή μας χωρίζουν, να αγωνιστούμε, διότι από αυτή την ενότητα και από αυτό τον αγώνα εξαρτάται η πορεία και το μέλλον μας», σημείωσε.
Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος έφθασε στις Οινούσσες με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, όπου έγινε δεκτός από το Δήμαρχο Οινουσσών Στέφανο Βογιατζή και συνοδευόμενος από βουλευτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της στρατιωτικής ηγεσίας του νομού συμμετείχε στην Αρχιερατική Λειτουργία , υπό τον Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οινουσσών.
«Περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, είδα τη δύναμη αυτού του λαού», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στην αντιφώνησή του στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και ενώ το εκκλησίασμα έκανε ησυχία – αφού μια συνηθισμένη για το ακριτικό νησί διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος- ανάγκασε τον κ. Ιερώνυμο να μιλήσει χωρίς τη βοήθεια μικροφώνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα