Οι Εκδόσεις Διόπτρα σας προτείνουν για τα Χριστούγεννα

12:52 17/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μυθιστορήματα, ελληνικά και μεταφρασμένα, οδηγοί αυτοβοήθειας αλλά και …ιστορίας περιλαμβάνονται στις χριστουγεννιάτικες προτάσεις των Εκδόσεων Διόπτρα.

Η ΤΖΑΖ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

Η ΤΖΑΖ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ
Συγγραφέας: Ray Celestin. Μεταφραστής: Μαρία Τραϊκόγλου. Επιμελητής: Κυριάκος Αθανασιάδης. Εκδόσεις: Διόπτρα. Σελ. 528. Τιμή: 15,93 € (ebook: 11,99 €)

Με φόντο τη Νέα Ορλεάνη του 1919 ένας μανιακός δολοφόνος με τσεκούρι

εισβάλλει σε κλειδωμένα σπίτια, δολοφονεί τους ενοίκους και εξαφανίζεται ως δια μαγείας.

«Στις 12:15 το βράδυ της επόμενης Τρίτης, σκοπεύω να περάσω πάνω από τη Νέα Ορλεάνη. Όντας απέραντα σπλαχνικός, θα κάνω σε εσάς τους ανθρώπους μία μικρή πρόταση: Έχω μεγάλη αδυναμία στη μουσική τζαζ. Ορκίζομαι σε όλους τους διαβόλους του Κάτω Κόσμου πως θα χαρίσω τη ζωή σε όλους εκείνους, στα σπίτια των οποίων θα ξεφαντώνει μία ορχήστρα τζαζ την ώρα που μόλις ανέφερα. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ορισμένοι από εσάς, που δεν θα ακούνε τζαζ το βράδυ της Τρίτης, θα νιώσουν πάνω τους βαρύ τον πέλεκυ».

Εμπνευσμένο από μία αληθινή ιστορία, το βιβλίο Η τζαζ του δολοφόνου, με φόντο μία μαγευτική Νέα Ορλεάνη που πλημμυρίζει από τζαζ και γίνεται έρμαιο στα χέρια των συμμοριών, είναι ένα φιλόδοξο, συναρπαστικό μυθιστόρημα αγωνίας.

Η τζαζ του δολοφόνου έχει μπει στη λίστα Best Books του Scotsman, της Guadian, του Independent και των Times.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου

ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΩ ΞΑΝΑ

ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΩ ΞΑΝΑ
Συγγραφέας: Ιφιγένεια Τέκου. Εκδόσεις: Διόπτρα. Σελ. 352. Τιμή: 13,95 € (ebook: 11,99 €)

Δυο γυναίκες στην Κέρκυρα μπλέκονται σε ένα κουβάρι μυστικών και περιπετειών που τις οδηγεί στην ευτυχία και τη λύτρωση. Μια συγκινητική ιστορία για τη δύναμη του έρωτα και των ονείρων.

Ξέρεις τι θα ’θελα, Ρουμπίνα; Να κάνω όνειρα ξανά.

Όχι τίποτα μεγάλα κι εντυπωσιακά.

Από κείνα τ’ άλλα έστω, τα όνειρα «δεύτερης ευκαιρίας».

Αυτά που δεν σε απογειώνουν, όμως σε συντηρούν.

Να τι θα ήθελα, αν γινόταν. Να ονειρευτώ ξανά!

ΚΕΡΚΥΡΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1943. Ανήμερα της εορτής του Σταυρού το νησί σημαδεύεται με φωτιά, καταστροφές και απώλειες. Δύο νέοι, άγνωστοι μεταξύ τους μέχρι χθες, τρέχουν να σωθούν από τα γερμανικά βομβαρδιστικά. H μοίρα, όμως, θα τους ενώσει μονάχα για λίγο και μπροστά στη γερμανική κατοχή, τα όνειρά τους θα πάρουν μια απρόβλεπτη τροπή. Δίπλα τους άνθρωποι που τους αγάπησαν και τους μίσησαν πολύ σε ένα περίεργο γαϊτανάκι ανατροπών.

Άραγε είναι εφικτή μια δεύτερη ευκαιρία ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν χαμένα, ακόμα κι όταν το κακό παραμονεύει ενώ ο έρωτας μοιράζει τις υποσχέσεις του;

Μια ιστορία γεμάτη όνειρα, προσδοκίες και την ελπίδα πως τελικά όλα είναι πιθανά στη ζωή. Γιατί τα όνειρα δεν είναι για να τα φυλακίζεις ούτε για να τα δαμάζεις, μα για να τ’ αφήνεις λεύτερα να πετάνε από καρδιά σε καρδιά.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ
Συγγραφέας: Sun-mi Hwang. Μεταφραστής: Αναστασία Καλλιοντζή. Επιμελητής: Βίκυ Κατσαρού. Εκδόσεις: Διόπτρα. Σελ. 200. Τιμή: 11,97 € (ebook: 8,49 €)

Μετά το παγκόσμιο best seller Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει, μια νέα ιστορία για τη φιλία, την ανθρώπινη δύναμη και την ευτυχία που μας υπενθυμίζει ότι η ζωή είναι η πιο συναρπαστική περιπέτεια που θα ζήσουμε ποτέ.

Αυτή είναι η ιστορία μιας σκυλίτσας που την έλεγαν Μαλλιαρούλα. Γεννημένη παρακατιανή, λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής της περνάει τον περισσότερο καιρό της στην ηλιόλουστη αυλή του σπιτιού του αφεντικού της. Η Μαλλιαρούλα έχει όνειρα και προσδοκίες, ακριβώς όπως όλοι εμείς. Μα κάθε χειμώνα, μαύρα σύννεφα κατεβαίνουν και η Μαλλιαρούλα βρίσκεται αντιμέτωπη με δοκιμασίες που θα πρέπει να ξεπεράσει. Μέσα απ’ τα σύννεφα, κι ακόμα περισσότερο πέρα από τις πύλες της αυλής του αφεντικού της, βρίσκεται η πιθανότητα της φιλίας, της μητρότητας και της ευτυχίας – όλα αυτά είναι εκεί έξω και την περιμένουν, φτάνει η Μαλλιαρούλα να μπορέσει να τα κρατήσει, να τα φέρει στο σπίτι και να μας δείξει ότι η ίδια η ζωή είναι η πιο συναρπαστική περιπέτεια που θα ζήσουμε ποτέ.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
Συγγραφέας: Αναστασία Κλαδευτήρα. Επιμελητής: Μαρίνα Κολιτσοπούλου. Εκδόσεις: Διόπτρα. Σελ. 208. Τιμή: 11,97 €

Ένα χρήσιμο και επίκαιρο βιβλίο για την προσωπική βελτίωση, την γνώση του εαυτού μας και την επίτευξη της ευτυχίας.

Τρεις φίλοι που ζουν στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης. Αγωνιούν, μοιράζονται, πέφτουν, σηκώνονται, αναζητούν. Αναζητούν μέσα τους και γύρω τους την αλήθεια που θα τους επιτρέψει τα δύσκολα να τα κοιτάξουν στα μάτια.

Όλοι φοράμε μάσκες. Πίσω από κάθε μάσκα υπάρχει μια πρόκληση. Η πρόκληση για τον δυνατό είναι να επιτρέψει στον εαυτό του να αποδεχτεί και την αδυναμία του. Για το καλό παιδί, να αποδεχτεί ότι υπάρχουν φορές που δεν θέλει να ασχοληθεί με κανέναν, άλλες που δεν θέλει να προσφέρει τίποτα, και παρ’ όλα αυτά παραμένει καλό παιδί. Για το θύμα, να αναγνωρίσει πως γίνεται ο ίδιος θύτης. Για τον μονίμως θυμωμένο, να αποδεχτεί ότι διαθέτει και μια τρυφερή πλευρά, χωρίς να φοβάται ότι οι άλλοι θα τον εκμεταλλευτούν. Για τον μονίμως χαμογελαστό, να αναγνωρίσει ότι μέσα του μπορεί να κρύβει πολύ θυμό ή θλίψη. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να βιώσει μια εσωτερική ισορροπία. Δεν μπορούμε να φτάσουμε πραγματικά στο φως εάν δεν περάσουμε μέσα από το σκοτάδι μας. Χρειάζεται κουράγιο και δύναμη να το κάνουμε. Όμως είναι ο μόνος τρόπος να αγαπήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας και να συνυπάρξουμε αρμονικά με τους άλλους. Εάν αναγνωρίσουμε το δικό μας σκοτάδι και το αποδεχτούμε, θα μπορέσουμε να αποδεχτούμε και του άλλου. Θα κατανοήσουμε αυτή την απλή αλήθεια, πως όλοι φέρουμε και τα δύο. Και όταν το κάνουμε, θα βρεθούμε στο φως.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Συγγραφέας: Jack Canfield. Μεταφραστής: Χρήστος Μπαρουξής. Επιμελητής: Αλέξανδρος Ρ. Φιλίππου. Εκδόσεις: Διόπτρα. Σελ. 208. Τιμή: 17,91 € (ebook: 11,99 €)

Η επιτυχία βήμα-βήμα θα σας δώσει το σχέδιο που χρειάζεστε για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου επιθυμείτε. Από την πρώτη του έκδοση πριν από μία δεκαετία, ο πρακτικός αυτός οδηγός έχει αναδειχθεί σε κλασικό βιβλίο που έχει εμπνεύσει και βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να κατακτήσουν την επιτυχία. Σε αυτή τη μοναδική επετειακή έκδοση της Επιτυχίας Βήμα Βήμα, που πούλησε περισσότερα από 500.000 αντίτυπα, ο Jack Canfield, συνδημιουργός της εξαιρετικής best seller σειράς Βάλσαμο για την Ψυχή, στρέφεται στις αρχές που έχει μελετήσει, διδάξει και εφαρμόσει στη ζωή του για πάνω από σαράντα χρόνια, σε έναν πρακτικό οδηγό που θα εμπνεύσει και θα βοηθήσει οποιονδήποτε φιλοδοξεί να φτάσει από εκεί που βρίσκεται, εκεί που επιθυμεί.

Η Επιτυχία Βήμα Βήμα θα σας διδάξει πώς να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας, πώς να αντιμετωπίζετε τις καθημερινές προκλήσεις, πώς να δώσετε πάθος και σκοπό στη ζωή σας και πώς να πραγματοποιήσετε όλες σας τις φιλοδοξίες. Το βιβλίο αυτό, που δεν αποτελεί απλώς μια συλλογή από έξυπνες ιδέες, επεξηγεί τις 67 ανεξίτηλες αρχές και πρακτικές που χρησιμοποιούν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι του κόσμου. Εφαρμόστε καθημερινά όλες αυτές τις αρχές και μεταμορφώστε τη ζωή σας πέρα από τα πιο ευφάνταστα όνειρά σας!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου

50 ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

50 ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συγγραφέας: Ian Crofton. Μεταφραστής: Χρήστος Μπαρουξής. Επιμελητής: Κυριάκος Αθανασιάδης. Εκδόσεις: Διόπτρα. Σελ. 216. Τιμή: 12,92 €

Πενήντα τελίτσες που αν ενωθούν μαζί συνθέτουν ένα μέρος της ιστορίας του κόσμου.

Συχνά, πολλοί παραπονιούνται ότι στη σχολική Ιστορία διδάχτηκαν μόνο ορισμένα θέματα –για τους Αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους, τους Ναζί– και ότι δεν έχουν ιδέα για όσα συνέβησαν κατά τις εποχές που μεσολάβησαν. Το παρόν βιβλίο, έγκυρο και συναρπαστικό, αποσκοπεί να καλύψει αυτά τα κενά, περιγράφοντας τις κρισιμότερες εξελίξεις όλων των εποχών σε όλες τις ηπείρους, από τις απαρχές της γεωργικής παραγωγής πριν από 10.000 χρόνια μέχρι τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους.

Ο Ian Crofton, συγγραφέας πολλών βιβλίων εκλαϊκευμένης ιστορίας, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γεγονότων, από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι τη σύγχρονη Κίνα και από τους Βίκινγκς και τους Μογγόλους μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση και τον Ψυχρό Πόλεμο. Η ατμόσφαιρα κάθε περιόδου που εξετάζεται ζωντανεύει μέσα από επιλεγμένα αποφθέγματα διάφορων προσωπικοτήτων, όπως ο Αριστοτέλης, ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο Χριστόφορος Κολόμβος, ο Γαλιλαίος, ο Τόμας Τζέφερσον, ο Λίνκολν και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ.

Επιπλέον, φωτίζονται πολλά συναρπαστικά θέματα, από τον Άνθρωπο της Αναγέννησης μέχρι τον Βουκεφάλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και από την Ισλαμική Επιστήμη και τους Βερβερίνους κουρσάρους μέχρι τον κώδικα Ενίγκμα και την ατομική βόμβα. Διαφωτιστικό και συναρπαστικό, το 50 Μεγάλα γεγονότα που άλλαξαν τον κόσμο περιλαμβάνει πράγματι όλη την ιστορία που οφείλετε να ξέρετε.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου

Keywords
Χριστούγεννα, εκδοσεις, σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής, το νησι, ray, σελ, ebook, νέα, books, independent, times, κερκυρα, σταυροι, ελλαδα, θλίψη, φως, επιτυχια, βημα, jack, γεγονοτα, αιγυπτος, χριστουγεννιατικες βιτρινες, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, φωτια, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη, ξανα, θλίψη, αποφθεγματα, βημα, γνωση, ιφιγενεια, κινα, μεταφραστης, μουσικη, νησι, ονειρα, φιλια, φως, ωρα, books, times, αδυναμια, αθανασιαδης, αρχαια, αριστοτελης, ατμοσφαιρα, ατομικη βομβα, αυτοπεποιθηση, βαλσαμο, βικυ, βιβλιο, βομβα, βραδυ, βρισκεται, γαλλικη επανασταση, γεγονοτα, γερμανικα, γινεται, δυναμη, δωσει, ευκαιρια, ευτυχια, υπαρχει, ελπιδα, εποχες, επιτυχια, ζωη, ιδεα, ιδεες, ιδια, θυτης, ισορροπια, λυτρωση, ματια, μοιρα, μαρια, μυθιστορημα, ξερετε, οδηγος, οντας, ορλεανη, παιδι, παθος, ψυχη, πυλες, σελ, σπιτι, σπιτια, σχεδιο, τιμη, φτανει, φοντο, χρηστος, χριστοφορος κολομβος, αυλη, sun, εξυπνες ιδεες, ελληνικα, φιλοι, jack, independent, καρδια, μπροστα, οδηγοι, ορχηστρα, ορκιζομαι, ray, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα