Οι δεσμοί των Κρητών όπου γης

11:10 6/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους στενούς δεσμούς της Κρήτης με τους απόδημους Κρητικούς, είχαν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν οι τοπικοί φορείς του νησιού με τους εκπροσώπους των απανταχού Κρητικών, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών που έγινε στο Ρέθυμνο.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, Μανόλης Κουγιουμτζής, έκανε αναφορά στην αέναη σύνδεση της Κρήτης με όλους τους Κρητικούς όπου γης, ενώ ο περιφερειάρχης,

Σταύρος Αρναουτάκης, μίλησε για τον κοινό αγώνα των Κρητικών που στόχο έχουν την ανάδειξη του πολιτισμού, της ιστορίας και της τοπικής παράδοσης και τη μεταλαμπάδευση τους στις νεότερες γενιές.
«Όλοι εσείς οι Κρήτες της διασποράς αποτελείτε αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού που εκτείνεται και στις πέντε ηπείρους. Ένα σύνολο ανθρώπων, που με τις δράσεις τους, με την εργατικότητά τους, με τις επιτυχίες και τις διακρίσεις που πετυχαίνουν σε όλους τους τομείς, στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα, στην πολιτική, στις επιστήμες, στον αθλητισμό, μας κάνουν όλους περήφανους», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αρναουτάκης.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, είπε ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, αποτελεί εδραιωμένο θεσμό των αποδήμων συμπατριωτών μας, με πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά.
«Οι Κρητικοί της Διασποράς είστε ενεργά παρόντες και σήμερα που η πατρίδα μας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, έχει ανάγκη την εθνική ομοψυχία, την αλληλεγγύη και την υποστήριξη. Με την προκοπή σας στο εξωτερικό, σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς σας, σε κοινωνίες υψηλών απαιτήσεων, γίνεστε για τους κατοίκους της Κρήτης, παραδείγματα: αξιοσύνης, υπευθυνότητας, και επίμοχθης προσπάθειας», τόνισε ο κ. Λαμπρινός.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση για τις δυνατότητες και τον ρόλο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης από τον διευθυντή του, καθηγητή Μωυσή Μυλωνά, και τον πρόεδρο Φίλων του Μουσείου, Γιώργο Αεράκη, οι οποίοι και βραβεύτηκαν για την προσφορά τους από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, Μανόλη Κουγιουμτζή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα