Δυτική Μακεδονία: Εορτασμός Αγίου Νικάνορα

10:00 6/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοζάνη: Εορτή του Αγίου Νικάνορα

Η μνήμη του Οσίου Νικάνορα θα εορταστεί στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης της Κοζάνης ως εξής:

Σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: 7.00 μ.μ., θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου.

Αύριο ΤΡΙΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: 7.00

π.μ., θα τελεστεί Όρθρος – Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντας του Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου.

Κοζάνη: Εκδηλώσεις στην Σιάτιστα

Εορτάζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικάνορα στη Γεράνεια Σιάτιστας όπου σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός και θα ακολουθήσει η Περιφορά της Εικόνας του Αγίου. Αύριο το πρωί θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στο μεταξύ σήμερα Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, θα υπάρχει Γλέντι με την ορχήστρα Χάλκινη Πανδαισία, στην Γεράνεια.

Γρεβενά: Διπλός εορτασμός στο Μοναστήρι του Οσίου Νικάνορα

Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 6 Αυγούστου ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μοναστήρι του Οσίου Νικάνορος στη Ζάβορδα Γρεβενών, όπου αύριο Τρίτη 7 Αυγούστου 2018 γιορτάζεται και η Κοίμηση του Κτήτοράς της. Σήμερα το απόγευμα προς τιμή του Οσίου Νικάνορα θα τελεστεί Εσπερινός και αύριο το πρωί Θεία Λειτουργία.

Καστοριά: Εορτασμός Αγίου Νικάνορα

Εορτάζεται και φέτος η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Νικάνορος του Θαυματουργού.

Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018 ώρα 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί η Ακολουθία του Αγιασμού, ενώ στις 7.00 μ.μ. θα γίνει η Υποδοχή της Τιμίας Χειρός του Αγίου Νικάνορος από την Ιεράς Μονή Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας.

Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ.κ. Συμεών και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου και Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.

Αμέσως μετά θα γίνει η Λιτάνευση Ιεράς Εικόνος Αγίου Νικάνορος και της Τιμίας Χειρός του Αγίου Νικάνορος του θαυματουργού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα