Ενημέρωση στα σχολεία για το αλκοόλ

10:58 6/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο δράσεων για την οδική ασφάλεια, που ξεκίνησε την περυσινή σχολική περίοδο και θα συνεχιστεί και τη νέα χρονιά, ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τον Καθηγητή Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αριστείδη Τσατσάκη, ξεκινάει έναν νέο κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων στα σχολεία του Δήμου, με θέμα: «Εξάρτηση από το αλκοόλ και άλλες ουσίες

σε μικρή ηλικία – Κίνδυνοι και προφυλάξεις».

Για την προετοιμασία των δράσεων, ο δήμαρχος, Κώστας Μαμουλάκης, συναντήθηκε με τον κ. Τσατσάκη, συζητώντας μαζί και με στελέχη της Δημοτικής Αρχής τους τρόπους που μπορεί να αναπτυχθεί ένας τέτοιος κύκλος δράσεων.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να προγραμματιστούν σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολείων, ενημερωτικές εκδηλώσεις με ομιλίες του Αρ. Τσατσάκη σε σχολικές μονάδες του Μαλεβιζίου.
Αποφασίστηκε επίσης να δρομολογηθούν δράσεις μέσα από τις οποίες θα τονιστούν στα παιδιά, αλλά και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τη χρήση αλκοόλ, καπνού και ναρκωτικών ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Δεδομένων δε των περιστατικών κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικους που έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη την Κρήτη οι δράσεις αυτές θεωρείται ότι μπορούν να συμβάλουν στο να καταρριφθούν τα κακώς εννοούμενα στερεότητα που ωθούν τα μικρά παιδιά στη χρήση αυτών των ουσιών.
Αποφασίστηκε τέλος, να πραγματοποιηθεί μια ακόμα συνάντηση στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή και των διευθυντών των σχολικών μονάδων του Δήμου, για να αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες της νέας αυτής πρωτοβουλίας.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, ανέφερε: «Η σωστή ενημέρωση, αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο πρόληψης. Γι’ αυτό κι εμείς, έπειτα από τον επιτυχημένο πρώτο κύκλο δράσεων οδικής ασφάλειας τον οποίο συνεχίζουμε, επεκτείνουμε τις παρεμβάσεις μας με έναν νέο κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων και θέμα τις εξαρτησιογόνες, επικίνδυνες και βλαβερές ουσίες.
Σκοπεύουμε δε να ενημερώσουμε την νεολαία μας, έτσι ώστε να γνωρίζει ακριβώς το τι σημαίνει η χρήση της κάθε ουσίας, τι κινδύνους κρύβει και πως μπορεί να προστατευτεί ο καθένας, αλλά και να προστατέψει τον διπλανό του».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα