Ο Δήμος Κομοτηνής εφιστά την προσοχή των πολιτών για επιδείνωση του καιρού

11:03 12/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Κομοτηνής παρακινεί τους πολίτες να λάβουν υπόψη τα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή́ σχεδιασμό́ των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού́
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού

το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία προβλέπεται να ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου από τα δυτικά και τα βόρεια, και βαθμιαία την Κυριακή να επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το Σάββατο το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Από τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν στα δυτικά και τα βόρεια, όμως, θα συνεχιστούν κατά διαστήματα έντονες στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί από την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, στα βόρεια και από τη Δευτέρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής χώρας. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, θα είναι κατά τόπους ολικός. Ο κατά τόπους ισχυρός παγετός θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο, και από την Κυριακή θα ενισχυθούν στα ανατολικά και θα φτάσουν στο Βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, θα πνέουν στο Αιγαίο άνεμοι εντάσεως τοπικά σε επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ.

Info
Για περισσότερες πληροφορίες: www.emy.gr και

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμος Κομοτηνής,dimos komotinis