Επιστολή Σωματείου Κουρέων – Κομμωτών: Αιτήματα και προτάσεις

09:55 12/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

«Πάνω από το 80% των συναδέλφων δεν πήραν τις επιστρεπτέες και έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης» είναι το παράπονο που εκφράζει το Σωματείο Κουρέων και κομμωτών Ν.Σερρών σε επιστολή προς τον Υπουργό κ.Κ.Καραμανλή, την Υφυπουργό Φ.Αραμπατζή και τους βουλευτές Σερρών Τ.Χατζηβασιλείου, Θ.Λεονταρίδη, Λ.Αβραμάκη και Κ.Μπούμπα, καταθέτοντας παράλληλα τα αιτήματα και την προτάσεις τους για τη βιωσιμότητα των καταστημάτων τους.Ζητούν άρση περιοριστικών κριτηρίων ώστε να ενταχτούν όλοι στις επόμενες

επιστρεπτέες.

Παράλληλα ζητούν:
1. Να δοθεί άμεσα επίδομα ειδικού σκοπού μη επιστρεπτέο για την κάλυψη των λογαριασμών (π.χ. ΔΕΚΟ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ) και επιδότηση δανείων (π.χ. πρώτης κατοικίας, αυτοκινήτου κτλ) σε όλους χωρίς αυστηρά κριτήρια πχ αριθμό εργαζομένων.
2. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρηση τους κ άδεια αποζημίωσης σε περίπτωση που η επιχείρηση έκλεισε λόγω ασθένειας του ιδιοκτήτη.
3. Μείωση ενοικίου της κύριας κατοικίας και της φοιτητικής των επαγγελματιών κουρέων/κομμωτών.
4. Μείωση ΦΠΑ στο χαμηλό συντελεστή, μείωση της φορολογίας εισοδήματος για το έτος 2020 και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
5. Να σταματήσει η μεταπώληση επαγγελματικών βαφών/προϊόντων από καταστήματα λιανεμπορίου και όχι μόνο στον καιρό της πανδημίας. Για την αγορά τους να επιδεικνύεται βεβαίωση επαγγέλματος.
6. Να ληφθούν μέτρα για τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παράνομη εργασία στο σπίτι

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα