Το πολιτικό θρίλερ «Ο Μισισιπής καίγεται», στην ΕΡΤ2

10:19 12/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πολιτικό θρίλερ, «Ο Μισισιπής καίγεται» (Mississippi Burning), θα παρακολουθήσετε, στην ΕΡΤ2, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, στις 23:00.

Βιογραφικό, ιστορικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 1988.

Σκηνοθεσία: Άλαν Πάρκερ

Σενάριο: Κρις Τζερόλμο

Διεύθυνση φωτογραφίας: Πίτερ Μπίζιου

Παίζουν: Τζιν Χάκμαν, Γουίλεμ Νταφόε, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Μπραντ Ντούριφ

Διάρκεια: 128΄

Υπόθεση:

Αμερική, 1964. Δύο πράκτορες του FBI καταφτάνουν στον Μισισιπή, όπου η ρατσιστική βία είναι σε καθημερινή διάταξη, προκειμένου να εντοπίσουν τρεις νεαρούς ακτιβιστές της NAACP (Αμερικανική οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μαύρων), έναν Αφροαμερικανό και δύο λευκούς, εξαφανισμένους κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες.

Πρόκειται για περιοχή όπου δρα ανεμπόδιστα η Κου Κλουξ Κλαν, με ισχυρή κατά τα φαινόμενα επιρροή στον ντόπιο λευκό πληθυσμό, η οποία διώκει, βασανίζει και λυντσάρει συλλήβδην ανυπεράσπιστους μαύρους, βυθίζοντας την κοινότητά τους στον τρόμο.

Μια προσεκτικά εξυφασμένη συνωμοσία αποσιώπησης των γεγονότων που σφράγισαν τη μοίρα των τριών αγνοούμενων, υποκινούμενη, κατά μείζονα λόγο, από τις τοπικές αρχές, δυναμιτίζει σταθερά το έργο των ομοσπονδιακών πρακτόρων.

Κι ενώ η έρευνα βαλτώνει για μέρες, λόγω αδυναμίας εύρεσης ικανοποιητικών στοιχείων, η σύζυγος του βοηθού του σερίφη σπάει απροσδόκητα τη σιωπή.

Ο Τζιν Χάκμαν, ο Γουίλεμ Νταφόε και η Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, είναι εξαιρετικοί στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε ένα σπουδαίο πολιτικό θρίλερ που αιχμαλωτίζει ένα σημαντικό κεφάλαιο της Αμερικανικής Ιστορίας με τον πιο γλαφυρό τρόπο.

Η ταινία ήταν υποψήφια για επτά Όσκαρ το 1989, κερδίζοντας τελικά επάξια το Όσκαρ για τη φωτογραφία του Πίτερ Μπίζιου, αλλά και τρία Βραβεία BAFTA.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα