Νέος τεχνολογικός εξοπλισμός στο ΤΕΙ

10:47 12/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αναβάθμιση του τεχνικού εξοπλισμού του ΤΕΙ Κρήτης, προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψαν ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο πρύτανης του ΤΕΙ, Νίκος Κατσαράκης.

Προβλέπεται η ανάπτυξη του προγράμματος τηλεκπαίδευσης και συμβουλευτικής εκπαίδευσης, ώστε να μπορούν οι σπουδαστές να παρακολουθούν τα μαθήματα ακόμα και από τα σπίτια τους.
Πρόκειται για

ηλεκτρονικές πλατφόρμες που θα εξυπηρετούν σπουδαστές οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν ή λόγω εργασίας δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του ΤΕΙ και θα μπορούν να το κάνουν από μακριά, σε μια καινοτόμο δράση που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την παρεχόμενη εκπαίδευση του Ιδρύματος.
«Ένα ακόμα έργο στήριξης για τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της Κρήτης. Είναι ένα έργο για εξοπλισμό που έρχεται για το ΤΕΙ, όπως έγινε με τα αντίστοιχα έργα για το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα διότι οι χρηματοδοτήσεις αυτές για τα τριτοβάθμια ιδρύματα του νησιού, ξεπερνούν τα 5 εκ. ευρώ», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας πως θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό γεγονός για το νησί πως «όλα τα έργα που έχουν υπογραφεί θα συμβάλλουν στην καλύτερη εκπαίδευση όλων των φοιτητών αλλά και στη συνεργασία μεταξύ όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κρήτης».
Το συνολικό έργο που θα υλοποιηθεί έργο αποσκοπεί στην υλοποίηση καινοτόμων υποδομών, μεθοδολογιών και υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης επόμενης γενιάς.
«Οι υποδομές τηλεκπαίδευσης και e-learning θα συνδράμουν καθοριστικά στο έργο μας. Με το πρόγραμμα αυτό θα μπορέσουμε να έχουμε σύγχρονα συστήματα τηλεκπαίδευσης. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πράξη που θα αναβαθμίσει τις υποδομές», τόνισε ο πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης Νίκος Κατσαράκης, κατά την υπογραφή της σύμβασης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα