Νέα παράσταση διαμαρτυρίας από τους γονείς της Σάμου

21:09 20/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιστολή – ψήφισμα προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης παρέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που έχουν αποφασίσει να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα λόγω της έναρξης λειτουργίας ΔΥΕΠ στο δημοτικό σχολείο Βαθέος.

Στην συγκέντρωσή τους το πρωί έξω από τα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για άλλη μια φορά αναφέρθηκαν στην «απαράδεκτη και συνεχόμενη εγκληματική εγκατάλειψη 1500 προσφυγόπουλων που διαμένουν σε σκηνές και παραπήγματα στις παρυφές της πόλης της Σάμου”.

Οι γονείς με πορεία στους

δρόμους της Σάμου επισκέφτηκαν το Δημαρχείο και την Περιφερειακή Ενότητα και παρέδωσαν το εν λόγω ψήφισμα στον Αντιδήμαρχο Σάμου Πάρη Παπαγεωργίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο αντίστοιχα. Να σημειώσουμε ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο ΥπουργόςΜεταναστευτικής Πολιτικής ΥΔημήτρης Βίτσας απηύθυνε έκκληση μέσω επιστολής προς τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Σάμου (ως γονιός κατά κύριο λόγο και λιγότερο ως υπουργός) ζητώντας τους να «σταματήσει η τιμωρία των παιδιών στο νησί γιατί δεν χωρούν διακρίσεις στο δικαίωμα στην μάθηση».

Εξάλλου την περασμένη Παρασκευή η Εισαγγελέας της Σάμου κάλεσε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για ενημέρωση παρουσία και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αριστείδη Καλάργαλη. Ακόμη στο πλαίσιο της μήνυσης που έχει υποβληθεί από το Παρατηρητήριο ενάντια στον ρατσισμό διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία . Να διευκρινίσουμε ότι δύο σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αποφάσισαν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Τέλος οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της Σάμου θα συνεδριάσουν εκ νέου την Παρασκευή για να αποφασίσουν την περεταίρω στάση τους.

The post Νέα παράσταση διαμαρτυρίας από τους γονείς της Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα