Μυτιλήνη: Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Καλλιπολίτη στην ΦΕΜ

09:58 1/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης φιλοξενεί στον εκθεσιακό της χώρο στο κάτω κάστρο Μυτιλήνης την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Καλλιπολίτη.

Η Μαρία Καλλιπολίτη γνωστή και καταξιωμένη ζωγράφος, που τα τελευταία χρόνια ζει στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου παρουσιάζει μια σειρά έργων των τελευταίων ετών με τοπία και πορτραίτα

με τίτλο “Παρουσίες 2016”.

Όπως λέει και η ίδια το δίπολο Άνθρωπος -¬ Φύση παίζουν σημαντικό ρόλο. Πολλά χρωματικά παντρέματα και στα δύο είναι κοινά έτσι πρόσωπα μετατρέπονται σε τοπία και το αντίθετο.

Η ανθρώπινη μορφή παίζει σημαντικότατο ρόλο και επιβάλλεται παρόλο το μικρό μέγεθος των πινάκων.

Με αυτή μου τη δουλειά στα δύο αυτά θέματα, θέλω να τονίσω το πόσο τα απλά και τα ταπεινά γιγαντώνονται όταν εμείς ξέρουμε να τα κοιτάξουμε.

Για την Μαρία Καλλιπολίτη η τεχνοκριτικός Δώρα Μαρκάτου έχει γράψει: Αίτημα της τέχνης της Μαρίας Καλλιπολίτη είναι ο όγκος και η πλαστική απόδοσή του. Κι αυτό καθορίζει τη στάση της καλλιτέχνιδας είτε αυτή ζωγραφίζει είτε δουλεύει το μέταλλο.

Οι υδατογραφίες της έχουν «βάρος», μια χρωματική επένδυση δηλαδή λυρική αλλά όχι ανάλαφρη, ένα χρώμα που συναγωνίζεται και καλύπτει το σχέδιο τονίζοντας τον όγκο των θεμάτων της.

Keywords
Αναζητήσεις
δουλεια ζωγραφος μυτιληνη
Τυχαία Θέματα