Μακραίνει ο απολογισμός των νεκρών – Εντοπίστηκαν σοροί και στη θάλασσα (video)

11:42 18/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Aκόμη ένα νεκρό άτομο εντοπίστηκε και πρόκειται να ανασυρθεί από πυροσβέστες σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας Αττικής. Όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Π. Γιόβας, «οι προσπάθειες για την ανάσυρση του νεκρού άνδρα γίνονται με μεγάλη προσοχή αυτή την ώρα, γιατί στο συγκεκριμένο σημείο έχει σημειωθεί διαρροή προπανίου σε κατεστραμμένη επιχείρηση κοντά στον επαρχιακό δρόμο Ελευσίνας – Θήβας». Δεν έχει

μέχρι στιγμής αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για έναν από τους έξι αγνοούμενους. Άλλα δύο πτώματα, ενός άνδρα 35-40 ετών και ενός 50-55 ετών περίπου, εντοπίστηκαν στον κόλπο της Ελευσίνας και η ανάσυρσή του έγινε με τη συνδρομή ανδρών της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Οι σωροί μεταφέρονται στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

«Όλοι συνυπεύθυνοι»

«Αυτοί που χτίζουν σπίτι πάνω σε ρέμα έχουν πάρει υπογραφή πολεοδόμου, άρα λοιπόν όλοι έχουμε συνευθύνη», τόνισε ο κ. Μαυραγάννης. «Εφεξής, κανένα έργο δεν πρέπει να ξεκινά εάν εκκρεμούν έργα που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας», πρόσθεσε.

Θρηνούν νεκρούς – Αναζητούν αγνοουμένους – Μετρούν πληγές (video)

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στη Μάνδρα είναι μερικώς κατεστραμμένο, και το νερό από τις βρύσες δεν είναι πόσιμο, με αποτέλεσμα διάφοροι δήμοι της Αθήνας να έχουν αποστείλει υδροφόρες.

Σε εγρήγορση για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες, παραμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από φορείς, εταιρείες και πολίτες.

Χθες, άλλοι δυο άνθρωποι προστέθηκαν στην λίστα των αγνοουμένων, ανεβάζοντας τον αριθμό τους στους έξι. Πρόκειται για έναν κυνηγό και για έναν ακόμα άνδρα ο οποίος για τελευταία φορά εθεάθη κοντά στις καντίνες. Συνολικά αγνοούνται δυο κυνηγοί, τρεις οδηγοί οχημάτων, και ο άνδρας του οποίου τα ίχνη χάθηκαν κοντά στις καντίνες.

Σε άμεση προτεραιότητα θέτει η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) την εξέταση αιτήσεων επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής για τους πληγέντες από τις θεομηνίες ασφαλισμένους.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Άντζελα Ζούγρα, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση:Τα αίτια της καταστροφής στη Δ. Αττική – Αυτοψία της ΕΡΤ – Τι είπε η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα