Μάνδρα: Στους 17 οι νεκροί – Μαυραγάννης: «‘Ολοι συνυπεύθυνοι»

10:03 18/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στους 17 νεκρούς ανέρχεται ο απολογισμός της τραγωδίας στη Δυτική Αττική, καθώς εντοπίστηκε πτώμα το οποίο ακόμη δεν μπορεί να ανασυρθεί λόγω διαρροής προπανίου σε κατεστραμμένη επιχείρηση κοντά στον επαρχιακό δρόμο Ελευσίνας – Θήβας, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος Π. Γιόβας. Δεν έχει μέχρι στιγμής αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για έναν από τους έξι αγνοούμενους.

Η καταγραφή των ζημιών σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο είναι σε

εξέλιξη και σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό από τις αυτοψίες των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών, 260 κτίσματα έχουν πληγεί και τουλάχιστον τα 186 χρήζουν αποζημίωσης.

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης των ζημιών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών μέσω της ΕΡΤ. «Γίνεται διάνοιξη των ρεμάτων με μηχανήματα και έχουμε κάνει αναχαίτιση των χειμάρρων με σακιά άμμου στη Νέα Πέραμο, ενώ στη Μάνδρα όπου η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, οχυρώνουμε κάθε σπίτι ξεχωριστά, δήλωσε ο Νίκος Μαυραγάννης, προσθέτοντας πως όσοι πληγέντες το επιθυμούν μπορούν να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία.

«Όλοι συνυπεύθυνοι»

«Αυτοί που χτίζουν σπίτι πάνω σε ρέμα έχουν πάρει υπογραφή πολεοδόμου, άρα λοιπόν όλοι έχουμε συνευθύνη», τόνισε ο κ. Μαυραγάννης. «Εφεξής, κανένα έργο δεν πρέπει να ξεκινά εάν εκκρεμούν έργα που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας», πρόσθεσε.

Θρηνούν νεκρούς – Αναζητούν αγνοουμένους – Μετρούν πληγές (video)

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στη Μάνδρα είναι μερικώς κατεστραμμένο, και το νερό από τις βρύσες δεν είναι πόσιμο, με αποτέλεσμα διάφοροι δήμοι της Αθήνας να έχουν αποστείλει υδροφόρες.

Σε εγρήγορση για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες, παραμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από φορείς, εταιρείες και πολίτες.

Χθες, άλλοι δυο άνθρωποι προστέθηκαν στην λίστα των αγνοουμένων, ανεβάζοντας τον αριθμό τους στους έξι. Πρόκειται για έναν κυνηγό και για έναν ακόμα άνδρα ο οποίος για τελευταία φορά εθεάθη κοντά στις καντίνες. Συνολικά αγνοούνται δυο κυνηγοί, τρεις οδηγοί οχημάτων, και ο άνδρας του οποίου τα ίχνη χάθηκαν κοντά στις καντίνες.

Σε άμεση προτεραιότητα θέτει η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) την εξέταση αιτήσεων επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ παροχής για τους πληγέντες από τις θεομηνίες ασφαλισμένους.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Άντζελα Ζούγρα, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση:Τα αίτια της καταστροφής στη Δ. Αττική – Αυτοψία της ΕΡΤ – Τι είπε η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα