Βρέθηκαν ακόμα 3 νεκροί – 19 τα θύματα στην Δ. Αττική – Δήμαρχος Μάνδρας: «Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας»

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής. Λίγο πριν την 11:00η δύο ακόμα σοροί βρέθηκαν στην θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνος, όπως έκανε γνωστό η τηλεόραση του Σκάϊ.

Συγκεκριμένα οι σοροί δύο ανδρών εντοπίστηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στον κόλπο της Ελευσίνος. Οι σοροί ανασύρθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα

ακόμα ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός, ανεβάζοντας τα θύματα στα 19 μέχρι στιγμής, με τον φόβο αυτός ο αριθμός να ανέβει και άλλο.

Αυτό έκανε γνωστό η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ανακοίνωση της στο twitter.

Κριεκούκη: Γενική καταστροφή

Για γενική καταστροφή στη Μάνδρα Αττικής από τις πλημμύρες που στοίχισαν της ζωή σε 16 ανθρώπους, με έξι να είναι ακόμα αγνοούμενοι, έκανε λόγω νωρίτερα η δήμαρχος της περιοχής Ιωάννα Κριεκούκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την ίδια, 2.000 νοικοκυριά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά με «ζημιές που δεν επιδιορθώνονται. Όλα τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στον ρου των χειμάρρων έχουν επίσης καταστραφεί».

«Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως ο δρόμος είναι «κομμένος» από 4 βυτιοφόρα που έχουν θαφτεί στη λάσπη. «Που είναι το έργο της Αθηνών-Θηβών;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί.

Η υλοποίηση των έργων που αφορούν στη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να γίνεται με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις , «πνίγεται κόσμος σε όλη την Ελλάδα (…) δεν μπορεί για μία γνωμοδότηση του δασαρχείου να απαιτούνται 3 και 5 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Η καταγραφή των ζημιών προχωρά με αργούς ρυθμούς λόγω της σποραδικής καταρρακτώδους βροχής που δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποτάμια οι δρόμοι της Αθήνας – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

«Πνίγηκε» και η Σαλαμίνα! Καταστροφές και σε σπίτια! (16 φωτογραφίες)

Αίσιο τέλος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού στο Βαρικό Πιερίας (video)

Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο για τη φιλοξενία πληγέντων κατοίκων της Δυτικής Αττικής

BLUE SKY | Τα καλύτερα έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα