Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια – Στους 6 οι νεκροί – Ανυπολόγιστη η καταστροφή

15:22 24/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιμέτωποι με τις ανεξέλεγκτες φλόγες εξακολουθούν να βρίσκονται εδώ και μια εβδομάδα οι πυροσβέστες της Καλιφόρνια. Η πύρινη λαίλαπα έχει κάψει περισσότερο από 1 εκατομμύριο στρέμματα σε ολόκληρη την πολιτεία και έχει οδηγήσει πάνω από 175.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι νεκροί είναι έξι και οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 43. Εκατοντάδες κτήρια έχουν γίνει στάχτη και χιλιάδες ακόμη απειλούνται.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom έχει κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές

κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς αστυνομικοί πήγαιναν την νύχτα από πόρτα σε πόρτα προειδοποιώντας τους για τους κινδύνους.

Ο Newsom δήλωσε σε δημοσιογράφους πως έχει να δει πυρκαγιές σαν και αυτές πολλά χρόνια. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πυρκαγιά στην πόλη Vacaville η οποία έχει τραυματίσει τέσσερα άτομα και απειλεί περίπου 2.000 κτήρια.

There have been at least 10,800 lightning strikes across California in the past 72 hours, sparking at least 367 fires. Officials are calling it "a historic lightning siege."

This is what a #climatecrisis looks like. No planet B. #ActOnClimate#CaliforniaFires #ClimateEmergency pic.twitter.com/Jhz4oj2Ila

Mike Hudema (@MikeHudema) August 21, 2020

Ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα για την πολιτεία είναι η καταστροφή του Big Basin Redwoods State Park, του παλαιότερου πάρκου της Καλιφόρνιας, που φιλοξενεί τα δέντρα redwood, ηλικίας 2.000 ετών.

I just can’t imagine this . #CaliforniaFires pic.twitter.com/tfAMp4wgaq

— Licypriya Kangujam (@LicypriyaK) August 19, 2020

Εν τω μεταξύ, οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να χρησιμοποιούν λιγότερη ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των καταστροφών στις ενεργειακές υποδομές.

Pray for california #California #CaliforniaFires pic.twitter.com/QzQwD4qsEl

— Nayeli

Keywords
Τυχαία Θέματα