“Εν Λαγκάδα”, τα γράμματα σε ναυτικούς – Πρώτο βιβλίο από τη Βίκυ Γεωργούλη

15:02 24/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με το βιβλίο “Εν Λαγκάδα” παρουσιάζεται στο αναγνωστικό κοινό η Βίκυ Γεωργούλη, με ιστορίες των ναυτικών και των ανθρώπων που άφηναν πίσω τους, μέσα από την αλληλογραφία τους.

Γράμματα γραμμένα με πόνο ψυχής, με χαρές και αγωνίες, αγάπες κι έρωτες, έγνοιες και νέα απ’ το χωριό και τα λιμάνια, ταξίδευαν στις θάλασσες όλου του κόσμου.
‘’Συγκεντρωθείτε δια την αλληλογραφίαν»,  εφώναζε ο ταχυδρόμος’’, και τα σκαλιά της κοινότητας γέμιζαν από γυναίκες, παιδιά και μανάδες ναυτικών.

Κάθε μέρα, ένα χωριό περίμενε είδηση κι ένα πλήρωμα τον ατζέντη να φέρει τα γράμματα στο βαπόρι.»

Ένα βιβλίο με αυτές τις ιστορίες τις δικές μας, τις ναυτικές, και μια θεατρική παράσταση βασισμένη σ’ αυτό. Έτσι θα κλείσει το καλοκαίρι στη Λαγκάδα.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Θίνες”, παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα, 24/8, στις 8.00 μ.μ., στο Agora-Cafe (είσοδο και από Απλωταριά) στην πόλη της Χίου και την Τετάρτη 26/8 στον Άγιο Γιώργη Λαγκάδας, όπου παράλληλα θα παρουσιαστεί και η θεατρική διασκευή του βιβλίου από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγκάδας.

Το βιβλίο αποδίδουν επί σκηνής οι Λεμονιά Νικολάου, Κατερίνα Μαυρέλου και Στρατής Αργυρούδης, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Μαρκέλλας Γεωργαλά, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο παραστάσεις, το Σάββατο και την Κυριακή, 29-30/8 και ώρα 8.30 μ.μ., στο μοναδικό φυσικό σκηνικό του Άγιου-Γιώργη Λαγκάδας.
Η είσοδος είναι με εθελοντική συνεισφορά, ενώ τα έσοδα από το θέατρο θα διατεθούν για την ενίσχυση του χώρου μνήμης λαγκαδούσικης ναυτοσύνης.

The post “Εν Λαγκάδα”, τα γράμματα σε ναυτικούς – Πρώτο βιβλίο από τη Βίκυ Γεωργούλη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα