Λήμνος: Εθελοντές κάνουν αγνώριστα κοινοτικό γραφείο και ξενώνα στη Δάφνη

11:59 23/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το καλό παράδειγμα της Δάφνης Λήμνου συνεχίζεται. Αγνώριστα έκανε το κοινοτικό γραφείο και τα δωμάτια του ξενώνα, η συλλογική πρωτοβουλία των κατοίκων της Δάφνης.
Λίγες μέρες πριν το πανηγύρι της 1ης Νοεμβρίου, με κοινή πρωτοβουλία του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου «Άγιοι Ανάργυροι» και ομάδας εθελοντών, καθάρισαν και έβαψαν το κτίριο-δωρεά του Παναγιώτη Βέργου το 1951,με ξενώνα για τον Ιερέα ,τον δάσκαλο,το γιατρό και την Ένωση αγροτών Δάφνης.


Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε πριν λίγες μέρες, με τους κατοίκους να διαθέτουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η ίδια ομάδα είχε

πριν από 4 χρόνια προχωρήσει στην αναπαλαίωση του κτιρίου του δημοτικού σχολείου της Δάφνης, στη συνέχεια έβαψε την πρόσοψη της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων, ενώ πέρσι ολοκλήρωσε τις εργασίες εξωραϊσμού της πλατείας του χωριού.

«Η αδυναμία των φορέων της Αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κοινότητας, εξαιτίας του περιορισμένου προσωπικού και των κάθε χρόνο λιγότερων διαθέσιμων πόρων, ενεργοποιεί αντανακλαστικά κατοίκων του νησιού στην κατεύθυνση της εθελοντικής συνεισφοράς βοήθειας» τονίζει ο Παναγιώτης Σφυρής, μέλος του πολιτιστικού συλλόγου «Άγιοι Ανάργυροι».
Πρόκειται για ένα παράδειγμα που, σύμφωνα με τους κατοίκους της Δάφνης, κάλλιστα θα μπορούσε να ενισχυθεί από το Δήμο, με μια δημόσια προτροπή και τη δική του στήριξη σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής.
Όσοι πήραν μέρος το διασκέδασαν, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τους δεσμούς μεταξύ των εθελοντών.

Keywords
Τυχαία Θέματα