Λάρισα – Φ. Σαχινίδης: Ενεργός ο κίνδυνος του GREXIT

21:57 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενεργό χαρακτήρισε τον κίνδυνο του GREXIT από την στιγμή που δεν υπήρξε διευθέτηση στο θέμα του χρέους ο πρώην υπουργός Οικονομίας Φιλ. Σαχινίδης, μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη «Από το Μεγάλο Πάρτι στη Χρεοκοπία» στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Ο κ. Σαχινίδης εστίασε την προσοχή του σε δύο κινδύνους όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι συνδέονται με το θέμα της μη διευθέτησης του χρέους. Τον κίνδυνο του GREXIT

που τον χαρακτήρισε ενεργό και τον κίνδυνο του στασιμοπληθωρισμούς. «Βρισκόμαστε στον 9ο χρόνο ύφεσης και στασιμότητας και τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν εάν δεν υπάρξουν επενδύσεις». Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός, «η στάση της κυβέρνησης είναι προβληματική αν όχι εχθρική απέναντι στις επενδύσεις».

Όσον αφορά τη διαδικασία της αξιολόγησης, απομακρύνει, όπως είπε ο κ. Σαχινίδης, για ένα εύλογο διάστημα τους κινδύνους για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Σχολιάζοντας τέλος το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο αυτό έχει απομακρυνθεί για ένα διάστημα 6 – 8 μηνών.
Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου μίλησαν επίσης ο πρόεδρος του ΘΕΣ ΓΑΛΑ Δ. Βακάλης, ο δημοσιογράφος Αν. Γιουρμετάκης και ο ίδιος ο Λαρισαίος συγγραφέας.

Στο βιβλίο ο κ. Παπαδογιάννης εξηγεί πώς και γιατί από την κρίση φτάσαµε στην κατάρρευση, καταδεικνύοντας τις µεγάλες ευθύνες του πολιτικού προσωπικού και τις µοιραίες επιλογές της ηγεσίας. Περιγράφει τη διαδροµή από το «λεφτά υπάρχουν» το 2009, στο «δεν συναινώ στο λάθος» το 2011 και το «σκίσιµο των µνηµονίων» το 2015.

The post Λάρισα – Φ. Σαχινίδης: Ενεργός ο κίνδυνος του GREXIT appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα