Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους στα Μεσάγγαλα

12:15 26/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιστολή με την οποία εκφράζουν την αγωνία και την απόγνωσή τους για τα πλημμυρικά φαινόμενα μας έστειλε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσαγγάλων. «Οι μεγάλες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν κάνει τα Μεσάγγαλα άβατη περιοχή! Σπίτια,οικόπεδα,δρόμοι πισσαρισμένοι που έγιναν χωρίς καμία μελέτη έχουν χαθεί στα νερά και όλα μαζί σχηματίζουν μια λίμνη!

Βραχυκυκλωμένος ο δημοτικός φωτισμός και ο πίνακας στην κυριολεξία είναι μέσα στα νερά με κίνδυνο ατυχήματος.
Άτομα της τρίτης ηλικίας καθώς κ άτομα με ειδικές ανάγκες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους

κ η ιατρική τους περίθαλψη γίνεται με δυσκολία!
Ο κόσμος δεν μπορεί να έρθει στα σπίτια του με αποτέλεσμα ο οικισμός να έχει ερημώσει .
Ευτυχώς ο Σύλλογος έχει μεριμνήσει για την προστασία των περιουσιών των κατοίκων με την παρουσία σεκιούριτι καθ΄όλη την διάρκεια του 24ώρου,μιας κ η αστυνόμευση της περιοχής είναι ελλιπείς .
Όσον αφορά το οικιστικό ,αυτό είναι ένα μακροχρόνιο θέμα και δεν ξέρουμε πότε θα λυθεί , το ακούμε εδώ και 40 χρόνια και λύση δεν βλέπουμε .

Ως εκ τούτου ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να δίνει λύσεις προσωρινές, η μη ,άμεσα !
Εξάλλου όλα έγιναν χωρίς καμία οικιστική μελέτη(Φως,Ύδρευση,ΟΤΕ,δρόμοι) γιατί όχι κ αυτό?
Θα θέλαμε να αναφερθούμε και στην περιφέρεια που προφανώς έχει ξεχάσει ότι ο οικισμός Μεσαγγάλων ανήκει στον Ν.Λάρισας και συμπεριφέρεται σαν ωσεί παρόν.
Δεν θα έπρεπε να ξεχνάει ότι τα Μεσάγγαλα έχουν χιλιάδες σπίτια από κατοίκους σε όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας(Λάρισα,Τρίκαλα,Καρδίτσα,Ελασσόνα,Τύρναβο,κ.α) κ ότι η εκλογική μας δύναμη είναι τεράστια!

Για τις Νεροποντές:

Μια λύση είναι να ανοιχτούν οι αύλακες που υπήρχαν κ αυτή την στιγμή έχουν πακτωθεί από τις λάσπες.(Σε ορισμένα σημεία πήγαν συνεργεία του Δήμου αλλά δεν δώσανε αποτέλεσμα )
Βέβαια αυτό δεν θα λύσει τα προβλήματα των νεροποντών καθώς το κέντρο Μεσαγγάλων και οι συνοικίες: Νέα Πολιτεία,Αγ. Παρασκευή και γενικά όλη η τοποθεσία Ακρωτήρι, δεν ωφελούνται από τους αύλακες και παραμένουν πλημμυρισμένοι όλοι οι δρόμοι που ανήκουν σ΄αυτές τις συνοικίες εώς ότου η γη τραβήξει τα νερά!

Ο σύλλογος επαγγελματιών είναι ανύπαρκτος ,ξεχνώντας ότι υπάρχουν καταστήματα εστίασης που λειτουργούν και το χειμώνα.

Τέλος θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Τεμπών και την φιλοζωική να δώσουν λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα και να τους γίνει στείρωση!
Έχουν σχηματίσει αγέλες λόγω της έλλειψης τροφής κατά τους χειμερινούς μήνες κ είχαμε κρούσματα επιθέσεων σε ποδηλάτες αλλά και πεζούς!
Το φαινόμενο των δηλητηριάσεων από ασυνείδητους έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Παρακαλούμε όλους τους κατοίκους του οικισμού εφόσον δούνε κάποια ύποπτη κίνηση να το καταγγείλουν στην αστυνομία.»

Keywords
Τυχαία Θέματα