Στη διεθνή έκθεση «Detrop Boutique» η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

11:04 26/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη διεθνή εξειδικευμένη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Detrop Boutique» στη Θεσσαλονίκη, με 11 εκθέτες από 6 νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, μετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Το Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει και σ’ αυτή την εκθεσιακή διοργάνωση, με ιδιαίτερες αξιώσεις, παρουσιάζοντας σε δύο περίπτερα, εκλεκτά τοπικά προϊόντα από τα νησιά Ρόδος,

Σύρος, Λέρος, Νάξος, Αστυπάλαια και Σαντορίνη. Το ένα περίπτερο είναι θεματικό και εκτίθενται κρασιά και τυροκομικά, ενώ στο δεύτερο εκτίθενται όλα τα υπόλοιπα τοπικά προϊόντα.
Σημειώνεται ότι η Detrop Boutique είναι μια εξειδικευμένη έκθεση τροφίμων και ποτών, η οποία παρουσιάζει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα που παράγονται στην Ελλάδα, τόσο από άποψη ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής.
Στην Έκθεση φιλοξενούνται 190 εμπορικοί επισκέπτες από 27 χώρες, γεγονός που καταδεικνύει τις προοπτικές που ανοίγονται για τους παραγωγούς που συμμετέχουν.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, δήλωσε σχετικά με την συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση:
«Κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τη γαστρονομία του τόπου μας και τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα των νησιών, μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο, που είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές και η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα