Κλειστά πολλά σχολεία και προβλήματα σε δήμους της Βόρειας Ελλάδας

12:08 26/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Προβλήματα σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Στη Θεσσαλονίκη, στην περιφερειακή οδό τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων που σημειώθηκαν νωρίτερα το πρωί έχουν υποχωρήσει. Η χιονόπτωση συνεχίζεται σε περιοχές του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, του δήμου Λαγκαδά καθώς και στη Χαλκηδόνα. Ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου παραμένει κλειστός από νωρίς τα ξημερώματα είναι κλειστός . Για λίγη ώρα παρέμεινε κλειστός και ο δρόμος Χορτιάτη

– Πανοράματος, προκειμένου καθαριστεί από τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου και αυτή την ώρα η κίνηση διεξάγεται κανονικά. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο και Εξοχή., όπως και στις περιοχές του Λαχανά, του Βερτίστου και του Σοχού στο δήμο Λαγκαδά καθώς και σε όλο το δήμο Χαλκηδόνας και τα σχολεία στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Ο δήμος Έδεσσας εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς λόγω του βάρους του χιονιού σπάνε τα κλαδιά των δέντρων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών ή φθορών περιουσιών εδικά όσον αφορά τα αυτοκίνητα.

Για το λόγο αυτό, καλούνται οι πολίτες να δηλώσουν στο Δήμο Έδεσσας φαινόμενα με πεσμένα κλαδιά από το βάρος του χιονιού ώστε να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο δήμο Κατερίνης, από τα ξημερώματα οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα. Με συντονισμένες ενέργειες, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό, είναι επί ποδός προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι. Από το πρωί επιχειρούν τρία γκρέιντερ, δύο αλατιέρες, ένας φορτωτής, δύο ειδικά εξοπλισμένα (με εκχιονιστήρα) οχήματα και τρακτέρ.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ο δήμος Κατερίνης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ομοίως, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, εξαιτίας της χιονόπτωσης, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του δήμου.

Επιπλέον, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής για την ασφάλεια των μαθητών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ -ΕΡΤ3

Keywords
Τυχαία Θέματα