Κοζάνη: Θρησκευτικές εκδηλώσεις

09:28 21/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

H Iερή Eικόνα της Παναγίας Ζιδανιώτισσας στην Κοζάνη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας θα βρίσκεται στην πόλη της Κοζάνης από σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου της Ζωοδόχου Πηγής, έως και την 1η Αυγούστου 2017.

Στην Ιερή Μονή της Γενέσεως της Θεοτόκου Ζιδανίου θα ψαλεί, από τόν Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Παύλο, η εναρκτήρια Ακολουθία του Πάσχα, σήμερα Παρασκευή 21/4 στις 4 το απόγευμα. Στη συνέχεια

η Εικόνα θα αναχωρήσει και η πομπή θα σταματά στις Κοινότητες της διαδρομής, για να καταλήξει στις 7.30 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης. Την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου, και στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Παύλου και στις 7.30 μ.μ. θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ι. Εικόνας της Παναγίας Ζιδανιώτισσας από τον Ι. Ναό των Αγίων Κων/νου & Ελένης προς τον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Κοζάνη: Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Ελεούσας στη Σιάτιστα

Την Κυριακή 23 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, όπως συνηθίζεται εδώ και πολλά χρόνια, οι πιστοί της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας, υποδέχονται την αγία εικόνα της Παναγίας Ελεούσας από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας .Η Υποδοχή θα γίνει στην περιοχή Αγίου Αθανασίου Σιάτιστας.

Keywords
Τυχαία Θέματα