Χανιά: Επιχείρηση για τη διάσωση τουρίστα που τραυματίστηκε στα Δώματα

07:16 21/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από αργά χθες το απόγευμα επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση αλλοδαπού τουρίστα, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι ενώ επιχειρούσε μαζί με τρία ακόμα άτομα, πεζοπορία στην ορεινή τοποθεσία «Δώματα» των Λευκών Ορέων.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν μέσω του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά του σε ασφαλές σημείο.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης μαζί με αυτό των Βρυσών συμμετέχει, συνοδεία γιατρού στην επιχείρηση διάσωσης. Οι διασώστες προσέγγισαν με

σκάφος από την χώρα Σφακίων την παραλία «Δώματα», αλλά στάθηκε αδύνατο να παραλάβουν τον τουρίστα και από εκεί για να τον μεταφέρουν στην Αγιά Ρουμέλη, λόγω της έντονης θαλασσοταραχής.

Σε επικοινωνία της γιατρού με τον τραυματία, αποσαφηνίστηκε ότι έχει υποστεί διάστρεμμα στον αστράγαλο, ενώ είναι με φίλους του και διαθέτουν τρόφιμα και νερό. Να σημειωθεί ότι το σκάφος με το οποίο θα μεταφερθεί οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής είναι ιδιωτικό και η πληρωμή της μεταφοράς θα γίνει από τον Δήμο Σφακίων, καθώς το σκάφος-ασθενοφόρο που υπάρχει δεν λειτουργεί λόγω ζημιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα