Κομοτηνή:Όνειρα και προσδοκίες στην Ελλάδα της κρίσης

09:14 21/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέοι και ταλαντούχοι τα τελευταία χρόνια της κρίσης άφησαν την Ελλάδα για να αναζητήσουν μια καλύτερη επαγγελματική τύχη στο εξωτερικό. Συναντήσαμε την μαθήτρια με την καλύτερη επίδοση στη Ροδόπη στις Πανελλήνιες Εξετάσεις πριν δύο χρόνια, την Δήμητρα Παπάζογλου. Δύο χρόνια μετά απολαμβάνει την φοιτητική ζωή στη Θεσσαλονίκη

ευρισκόμενη στο 2ο έτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Ικανοποιημένη από αυτό που συνάντησες; τη ρωτάμε για να απαντήσει χωρίς δεύτερη σκέψη πως είναι πολύ περισσότερο από ικανοποιημένη, τόσο από το Πανεπιστήμιο και τη Σχολή της, όσο και από τη ζωή στη Συμπρωτεύουσα.

«Είναι μεγάλη ευτυχία η προσφορά»

«Η Σχολή είναι πολύ καλύτερη από ό,τι περίμενα, σου ανοίγει πολλούς διαφορετικούς δρόμους, ακόμη βέβαια είμαστε στα πολύ θεωρητικά, εισαγωγικά μαθήματα, αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα.» δηλώνει και σπεύδει να προσθέσει ότι εκείνο που απαιτεί τώρα είναι διάβασμα. Δηλώνει ενθουσιασμένη με τους καθηγητές της, αλλά και με τη σχέση που έχουν αναπτύξει τα μέλη της φοιτητικής της παρέας. «Επειδή είναι μεγάλο Πανεπιστήμιο είναι λίγο πιο απρόσωπα σε σχέση με το σχολείο. Στα Εργαστήρια που είναι μικρότερα τα τμήματα αναπτύσσονται και πιο προσωπικές σχέσεις» δηλώνει και σπεύδει να παρατηρήσει ότι όλα εξαρτώνται από την παρέα που θα σχηματίσει κανείς, κάτι που καθορίζεται το πρώτο εξάμηνο.

Όσον αφορά στα μελλοντικά της σχέδια δηλώνει πως «Δεν μπορώ να κάνω πολλά σχέδια. Εκείνο που με έλκει προς το παρόν είναι η Γυναικολογία. Μου ταιριάζει περισσότερο. Το μέλλον θα δείξει. Ελπίζω ότι θα μου δώσει χαρές το επάγγελμά μου. Το να μπορείς να προσφέρεις είναι ό,τι καλύτερο. Ειδικά όταν βλέπεις την ευγνωμοσύνη στα μάτια των ασθενών και των συγγενών τους, είναι νομίζω το καλύτερο.Μεγάλη ευτυχία η προσφορά». Κι όταν αναφέρουμε ότι η κρίση έδιωξε από την Ελλάδα μισό εκατομμύριο νέους επιστήμονες εκείνη σπεύδει να παρατηρήσει πως «Πάντα είμαι αισιόδοξη. Θα ήθελα να μείνω στην Ελλάδα και θα το προσπαθήσω. Θα έφευγα στο εξωτερικό μόνο για να δω πως λειτουργεί το σύστημα της Υγείας σε άλλες χώρες. Αν μου δοθεί η ευκαιρία να ασκήσω εδώ το επάγγελμα μου, θα το προσπαθήσω εδώ.»
Φώτο:Δήμητρα Παπάζογλου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα