Κορονοϊός: Τα βασικά ενδεχόμενα για το άνοιγμα των σχολείων μετά την αύξηση των κρουσμάτων

15:45 6/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το άνοιγμα των σχολείων βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβέρνησης με το συμβούλιο των επιδημιολόγων, στον απόηχο της συνεχόμενης αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα σχολεία πιθανότατα να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, κυβερνητικοί και παράγοντες της Υγείας αναμένουν το πέρας του Αυγούστου για νέα δεδομένα. Αυτήν τη στιγμή,

πάντως, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο τα παιδιά να φοράνε μάσκες στις αίθουσες.

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υπάρχουν δύο βασικά ενδεχόμενα για το άνοιγμα των σχολείων. Από την μία υπάρχει η πιθανότητα να βρίσκονται όλοι οι μαθητές στην τάξη με αυξημένα τα μέτρα προστασίας και από την άλλη να βρίσκονται οι μισοί την μια μέρα και οι μισοί την επόμενη, όπως ακριβώς συνέβη τον Μάιο.

Σε συνέντευξή του, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία, δήλωσε: «Εφόσον ανοίξουν τα σχολεία θα γίνει με τα πιο ασφαλή μέτρα για τα παιδιά, το προσωπικό και τις οικογένειές τους. Η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς ορίστηκε η 7η Σεπτεμβρίου. Αν υπάρξει κάποια τραγική εξέλιξη της επιδημίας δεν μπορώ να πω τι θα γίνει». Με αυτή του τη δήλωση οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα