Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές ζητά η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λέσβου

15:06 6/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές που πραγματοποιούνται εντός του καλοκαιριού ζητά η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λέσβου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: “… Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή τα ΠΥΣΔΕ (και ΠΥΣΠΕ) σε όλη τη χώρα πρέπει να ολοκληρώσουν εσπευσμένα μέσα στο κατακαλόκαιρο και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμπληρώσουν δηλώσεις προτίμησης σε λειτουργικά κενά μέσα σε δύο ημέρες

(5 – 6 Αυγούστου) ενώ τα Υπηρεσιακά Συμβούλια πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις ως τις 14 Αυγούστου… Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας. Δεν αποτελεί μόνο, επικοινωνιακό τέχνασμα, προχειρότητα και άγνοια για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και τον τρόπο που λειτουργούν τα σχολεία. Κυρίως είναι ένα ακόμα δείγμα γραφής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου Παιδείας που στο όνομα μιας κατ’ επίφαση «κανονικότητας» δεν διστάζει να ανατρέψει τα εργασιακά κεκτημένα των εκπαιδευτικών προκαλώντας τεράστια αναστάτωση καταμεσίς του καλοκαιριού… Η πολιτική τους είναι συνώνυμο της καταπάτησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της ανατροπής όσων έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα. Η πολιτική αυτή μόνο ανακατατάξεις με λάθη, αδικίες, με συνεχείς επανατοποθετήσεις και αναστάτωση της ζωής των συναδέλφων που θα αντιμετωπίζουν μια παρατεταμένη εκκρεμότητα και σε μόνιμη μεταβλητότητα των σχολικών μονάδων… Γι’ αυτούς τους λόγους, καλούμε τις ΕΛΜΕ να καταγγείλουν την απαράδεκτη εγκύκλιο και τις μεθοδεύσεις του υπουργείου Παιδείας και να απαιτήσουν την άμεση ανάκλησή της… Καλούμε τους αιρετούς να απαιτήσουν να μην πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ και σε κάθε περίπτωση να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους στις αυτή τη φαρσοκωμωδία του υπουργείου”.

The post Να αποσυρθεί η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές ζητά η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λέσβου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα