Τ. Τζήκας: Είναι πολύ σημαντικό για όλους να προχωρήσει η ανάπλαση της ΔΕΘ

Αίτημα της ΔΕΘ-HELEXPO ήταν η έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκη, σημείωσε κατά την παρέμβασή του στη σημερινή συνεδρίαση, πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας.

«Η ανάπλαση όσον αφορά στην προετοιμασία είναι σε εξέλιξη. Είχαμε βάλει ως στόχο τον περασμένο Απρίλιο να προκηρύξουμε τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Επειδή όμως καθυστερήσαμε λόγω του κορωνοϊού, προσπαθούμε με τη

δουλειά μας να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Με βάση τις προθεσμίες που μας είχε δώσει το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να γίνει μια έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, εν όψει της συνεδρίασης του Κεντρικό Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο», εξήγησε ο κ. Τζήκας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό για όλους - για την πόλη, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και για την κοινωνία- να προχωρήσει γρήγορα το πρότζεκτ», θυμίζοντας ότι έγιναν αναλυτικές συζητήσεις για το θέμα δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα κατά τη διάρκειά τους ήταν εμφανής η μεγάλη πλειοψηφία με την οποία υποστηρίζεται το σχέδιο ανάπλασης.

Υπενθυμίζεται ότι η διεξαγωγή της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης δια περιφοράς, μέσω email, για την ανάπλαση της ΔΕΘ αλλά και την αγορά των λεωφορεία από τον δήμο Θεσσαλονίκης για τον ΟΑΣΘ, προκάλεσε αποχή αλλά και έντονες αντιδράσεις από τις παρατάξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα