Κομοτηνή:Περιμένει λύσεις στα προβλήματα του ο ορεινός Κέχρος

09:57 19/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον ορεινό Κέχρο οι κάτοικοι δίνουν τον δικό τους αγώνα να κρατηθούν όρθιοι. «Στην περιοχή μας δεν κουνιέται ούτε φύλλο» δηλώνει ο κος Αμπντουραχήμ Μεμέτ γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες του τόπου του. «Ακόμη συζητάμε για τους δρόμους. Η κατάσταση του οδικού δικτύου δεν είναι παντού ικανοποιητική» δηλώνει κι αναφέρεται στις οδικές αρτηρίες που ενώνουν τους οικισμούς Κερασιά, Κάμπου, Χαράδρα, Μοναστηρίου με το κεντρικό οδικό δίκτυο, οι οποίες, όπως λένε, είναι σε κακή κατάσταση. «Ως τη Χλόη έγινε η ασφαλτόστρωση» δηλώνει σημειώνοντας πως

από τότε δεν έχει γίνει κανένα άλλο έργο.

Η ανεργία «καλπάζει» στην περιοχή της ορεινής Ροδόπης. «Δυστυχώς ο νέος κόσμος δεν έχει δουλειά. Οπότε, οι νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν» δηλώνει ο κος Αμπντουραχήμ Μεμέτ κι εξηγεί ότι φεύγουν σε χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία για να εργαστούν κυρίως στα θερμοκήπια και στα ναυπηγεία.

Αποκαρδιωτικό είναι και το ενδιαφέρον των παραγωγών να ασχοληθούν με κάτι διαφορετικό από την καλλιέργεια του καπνού. «Έχουν δημιουργηθεί μόνο Μονάδες για την εκτροφή βοοειδών». Ο κος Αμπντουραχήμ Μεμέτ θεωρεί ότι η εύρεση εργασίας και η καλύτερη εκπαίδευση θα μπορούσε να αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές των πολιτών, αλλάζοντας τελείως και την εικόνα στα ορεινά του Κέχρου. «Χρειάζεται μόρφωση, μόρφωση, μόρφωση» λέει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι χωρίς μόρφωση κι εργασία καλύτερες μέρες δεν θα έρθουν στην περιοχή.
Φώτο:Αμπντουραχήμ Μεμέτ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα