Κομοτηνή:Άρωμα Συνεργασίας, Κοινωνικής και Οικονομικής Αλληλεγγύης στο πρώτο Συνέδριο ΑΦΦ

19:58 12/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ) στη Θράκη και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, που διοργάνωσε χθες και σήμερα, η περιφέρεια ΑΜ-Θ, η περιφερειακή ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση ΑΦΦ και η νεοσύστατη ομάδα παραγωγών Αρωματικών Ροδόπης Έβρου.

Οι εισηγητές κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον των παρακολουθούντων, ενώ για άλλη μια φορά τονίστηκε από πλευράς της Δόκτωρος Ελένης Μαλούπα, Διεθύντριας Φυτικής Παραγωγής

Β. Ελλάδας στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΔΗΜΗΤΡΑ, -σ.σ. η σύγχρονη θεά Δήμητρα της Ελληνικής Γεωργίας – πως η Ελλάδα με τα 6.500 χιλιάδες είδη και υποείδη σε ΑΦΦ, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, μπορεί να αυξήσει στο 5% τον εξαγωγικό δείκτη των ΑΦΦ, όπως το κατάφερε η γειτονική Αλβανία.
Αυτό μπορεί να γίνει μέσω των συνεργατικών σχημάτων με βάση την Κοινωνική αλλά και την Οικονομική Αλληλεγγύη, αλληλοστηρίζοντας ο ένας επαγγελματικός κλάδος τον άλλο.
Δύο καλές εξελίξεις για τον Έβρο είναι η λειτουργία Σχολείου Αγρού στην Αλεξανδρούπολη, με τη συνδρομή και δέσμευση της κ. Μαλούπα, κάτι για το οποίο ο οργανισμός είναι ανοικτός σε όλες τις προτάσεις για λειτουργία Σχολείων Αγρού και σε άλλες περιοχές.
Η δεύτερη καλή είδηση είναι η λειτουργία Αυτόματων πωλητών Γίδινου Γάλακτος , τις επόμενες μέρες!
Keywords
Τυχαία Θέματα