Ομιλία του Γ. Κατρούγκαλου και εντάσεις

19:42 12/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κανονικά έγινε στον Άγιο Νικόλαο η ομιλία του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, μετά την ματαίωση της ομιλίας του το βράδυ του Σαββάτου στο Ηράκλειο, εξαιτίας αποκλεισμού του χώρου όπου επρόκειτο να γίνει.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε για άνοιγμα στην κοινωνία σημειώνοντας: «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε πάλι τη πορεία ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας και με τη συνταγματική αναθεώρηση να δώσουμε τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα της διαπλοκής».
Στο μεταξύ ανακοίνωση

για τα γεγονότα του Σαββάτου εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, που επιρρίπτει τις ευθύνες για τη ματαίωση της ομιλίας του κ. Κατρούγκαλου, σε μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μεμονωμένων αγροτών, κάνοντας λόγο για προβοκατόρικες και τραμπούκικες ενέργειες, ζητώντας την καταδίκη τους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Συνεχίζοντας τονίζει: «Το συνταγματικά κατοχυρωμένο, με αγώνες του λαού μας, δικαίωμα της ελευθερίας συνάθροισης και έκφρασης θα προστατευθεί για όλους τους πολίτες. Με δημοκρατία, εξωστρέφεια και πολιτικό θάρρος. Έτσι απαντούμε στην προσπάθεια τρομοκράτησης, στον τραμπουκισμό, στην άρνηση διαλόγου, στις άναρθρες κραυγές.
Keywords
Τυχαία Θέματα