Κομοτηνή: Μην Το Πετάς, Φερ’ Το Σ’ Εμάς

19:49 5/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κεντρικό σύνθημα «Μην Το Πετάς, Φερ’ Το Σ’ Εμάς» η «Φιλαδελφία», η Συνεργατική Κοινωνική Επιχείρηση της Κομοτηνής, κάνει «ποδαρικό» στο νέος έτος με την προσδοκία να είναι μια δημιουργική, παραγωγική και συνεργατική χρονιά. Απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους πολίτες στοχεύει στην επαναχρησιμοποίηση, στη μείωση των απορριμμάτων και στο διαχωρισμό στην πηγή. Πρόκειται για το δεύτερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η πρώτη προσπάθεια, στην αρχή του Φθινοπώρου, είχε στεφθεί από επιτυχία και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Οι πολίτες καλούνται μαζί με τα παλιά τους αντικείμενα να φέρουν

σε μέρος που θα επιλεγεί και τρόφιμα για τους απόρους, ενισχύοντας έτσι τις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Παράλληλα, τη νέα χρονιά η «Φιλαδελφία» και οι παραγωγοί –μέλη της θα «συμμετάσχουν» με τα προϊόντα τους στο Παντοπωλείο του Κοινωνικού, Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης «ΜΑΖΙ».

«Σε περιόδους δυστοκίας και κρίσης οι κοινωνικές ομάδες είθισται να βρίσκουν τρόπους άμυνας και επιβίωσης, τρόπους να δείξουν την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξή τους» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο επικεφαλής της «Φιλαδελφίας» κ. Μανώλης Κιουτσιούκης μιλώντας για ένα «όραμα αλληλεγγύης κι αυτοοργάνωσης» αξιοποιώντας τα εφόδια που δίνει η εμπειρία του συνεταιριστικού κινήματος, ένα κίνημα στο οποίο έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους 150 μέλη και 25 εθελοντές. Αξίζει να σημειωθεί ότι προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση της τοπικής αγοράς με στόχο μιας δικαιότερης διακύμανσης των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ξάνθης «Μαζί» και η Συνεργατική Κοινωνική Επιχείρηση «Φιλαδελφία» Κομοτηνής έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν κάνοντας από κοινού εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ανάδειξη της Κοινωνικής οικονομίας ως απάντηση στην κρίση.
Φώτο: Μανώλης Κιουτσούκης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα