Koρυφώνεται τις επόμενες δυο εβδομάδες το κύμα γρίπης

19:29 5/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά εκδηλώθηκαν φέτος τα κρούσματα της εποχικής γρίπης που «θερίζει» στην κυριολεξία μικρούς και μεγάλους. Έξαρση των κρουσμάτων αναμένεται να σημειωθεί τις επόμενες δυο εβδομάδες και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρ. Χατζηχριστοδούλου μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ζάχαρη και αλάτι» της ΕΡΤ Λάρισας σημείωσε πως ο τύπος της γρίπης είναι ίδιος με τον περσινό, δεν εμφανίζει κάποια μετάλλαξη και καλύπτεται από το αντιγριπικό εμβόλιο.

Μάλιστα ο

κ. Χατζηχριστοδούλου κάλεσε τους πολίτες που ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα προκειμένου να αποφύγουν παρενέργειες της γρίπης που μπορούν να επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία τους και να απειλήσουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή.

Τα συμπτώματα της γρίπης είναι εντονότερα από αυτά μιας ίωσης (υψηλός πυρετός, κακουχία, έντονος πόνος στις αρθρώσεις) και οι ασθενείς θα πρέπει να ζητούν οπωσδήποτε ιατρική γνώμη πριν λάβουν την οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, όπως για παράδειγμα το ταμιφλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα