Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

10:17 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 14-06-2017

Πρωτογενής Τομέας

Διευκρινήσεις για τη δήλωση αγροτικού εισοδήματος
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκληρώνει την επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων για την καταγραφή του συνόλου των κατ’ επάγγελμα αγροτών, προκειμένου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να προσδιορίσει το ποσοστό του εισοδήματος που προέρχεται από Αγροτική δραστηριότητα κατά τη διαδικασία της αυτόματης εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων των κατ’ επάγγελμα αγροτών.
Συνεπώς,

για την υποβολή και εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 (δηλώσεις που υποβάλλονται το 2017) των κατ’ επάγγελμα Αγροτών και των νεοεισερχόμενων το 2016 Αγροτών, δεν απαιτείται προσκόμιση βεβαίωσης κατ’ επάγγελμα Αγρότη από το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεών (ΜΑΑΕ) στις φορολογικές αρχές, προκειμένου οι δικαιούχοι να τύχουν της προβλεπόμενης έκπτωσης φόρου.
Ν. Παλάσκας: Μέσα στο καλοκαίρι η Διεπαγγελματική ΦΕΤΑΣ
Ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο μέρος των εργασιών που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης ΦΕΤΑΣ, ενός ελεγκτικού οργάνου, που θα ελέγχει τις ποσότητες γάλακτος που τυροκομούνται, αν είναι Ελληνικές.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων περιφέρειας Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας.
Η διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί σε ότι αφορά τους Μεταποιητές. Σε ότι αφορά τους παραγωγούς μέχρι τέλους του μήνα αναμένεται να υπογράψουν τις δηλώσεις τους.
Το όργανο θα είναι εννιαμελές και μέσα σε αυτό θα είναι και παραγωγοί, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφάνεια στους ελέγχους.
«Η Γαλλία και η Ιταλία εδώ και χρόνια έχουν Διεπαγγελματικές και έτσι προστάτεψαν τα τυριά τους εν αντιθέσει με εμάς, που ενώ ξεκινήσαμε κάτι να κάνουμε το 2004 για Διεπαγγελματική ναυάγησε. Ευτυχώς δεν συμβάινει το ίδιο τώρα», υπογράμμισε ο κ. Παλάσκας.

Διεπαγγελματική Κρέατος: Δεν γίνονται έλεγχοι λόγω έλλειψης προσωπικού

Σε ότι αφορά το κρέας και η Διεπαγγελματική που εδώ και 3 χρόνια υπάρχει, ο κ. Παλάσκας τόνισε πως είναι τραγική κατάσταση, καθώς λόγω της έλλειψης προσωπικού, από πλευράς ΥΠΠΑΤ, δεν μπορούν να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. «Πρόσφατα για το Πάσχα η αγορά εφοδιάστηκε με Ρουμάνικα αμνοερίφια που τα πούλησε για Ελληνικά», επέμενε ο κ. Παλάσκας.
Επι πλέον πρόσθεσε πως και εδώ τα συμφέροντα των Εμπόρων είναι ανελέητα και όταν στις διοικήσεις δεν είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι, τα συμφέροντα διαλύουν τον κλάδο της Αιγοπροβατοτροφίας.

Αυτοδιοίκηση
Συντήρηση και αποκατάσταση του Βυζαντινού Κάστρου Κομοτηνής
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, η πράξη με τον τίτλο: «Ολοκληρωμένες δράσεις ανάδειξης και προσβασιμότητας του Βυζαντινού Κάστρου Κομοτηνής», προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020.
Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση και αποκατάσταση τμημάτων του Βυζαντινού Κάστρου Κομοτηνής.

Τουρισμός
Αύξηση της Τουριστικής κίνησης των Τούρκων επισκεπτών
Κατά 15% σε σχέση με πέρσι αυξήθηκαν οι επισκέψεις των Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα κατά την περσινή περίοδο σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Μιχάλη Αμοιρίδη. Αυξήσεις σημειώθηκαν στις αεροπορικές αφίξεις στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης με Βρετανούς,Γερμανούς και Ρώσους τουρίστες.
Σε ότι αφορά την Ροδόπη, οι κρατήσεις στα καταλύματα στην περιοχή σημείωσαν αύξηση 59% σε σχέση με άλλες χρονιές . Επίσης 25% περισσότεροι ήταν οι Έλληνες που διανυκτέρευσαν στην Κομοτηνή πέρυσι.
Το 2018 πρόκειται να συνδεθεί το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης με τις Βρυξέλλες . Τέλος, φοιτητές από πανεπιστήμιο της Βενετίας θα επισκεφτούν την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και θα περπατήσουν πάνω στην Αρχαία Εγνατία οδό.

Εκπαίδευση
Αδιέξοδο με Χ.Νιχάτ και του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης
Άκαρπη ήταν η τριμερής συνάντηση που έγινε χθες στην Επιθεώρηση Εργασίας της Ξανθης μεταξύ του εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ και των Ομοσπονδιών Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών -ΟΙΕΛΕ- και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βόρειας Ελλάδας –ΣΙΕΛΒΕ- (της οποίας είναι και Αντιπρόεδρος) και του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης για την πολύκροτη υπόθεση της απασχόλησής του στο σχολείο.
Η πλευρά του εκπαιδευτικού, ο οποίος μπήκε στην τάξη μετά τις δικαστικές αποφάσεις, κατηγορεί την ιδιοκτησία ότι είχε προαποφασίσει να είναι αδιάλλακτη και δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στη συνέχεια ο Γ.Γ. της ΣΙΕΛΒΕ Δ. Σελέκος ανέφερε ότι η προσπάθεια ήταν συμφιλιωτική αλλά δεν υπήρχε περιθώριο συνεννόησης.
Μήνυση του Μειονοτικού Λυκείου Ξάνθης στο Γ.Γ. του Υπουργείου και τον Προϊστάμενο Εκπαίδευσης
Μήνυση σε βάρος του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας Γ. Παντή και του Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Γ. Παπαθανασίου κατατέθηκε από το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης εξ αφορμής των χειρισμών των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων στην υπόθεση του εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ και των διαφορών που υπάρχουν μαζί του.
Άμεση αντίδραση στη Μήνυση – Ανακοίνωση ΟΙΕΛΕ
Ωμή και κυνική ενέργεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας εκ μέρους της ιδιοκτησίας του ιδιωτικού μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης, χαρακτήρισε την μήνυση η ΟΙΕΛΕ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε σε σκληρό τόνο και απέστειλε και σχετική επιστολή στο Υπ. Παιδείας.

Η ΛΑΕ σε Ροδόπη και Ξάνθη
Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, Δημήτρης Στρατούλης & Παναγιώτης Σωτήρης θα επισκεφτούν την Παρασκευή 16 Ιουνίου την Ροδόπη. Σύμφωνα με το πρόγραμμά του θα επισκεφτούν τη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής και στις 19:00 θα έχουν συνάντηση με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και των Εργατικών Σωματείων Ξάνθης.
Στις 20:00 θα κάνουν ομιλίες για τα μνημόνια – λιτότητα – ευρώ και συζήτηση για την αναγκαιότητα δημιουργίας πλατιού Λαϊκού Μετώπου Ανατροπής στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Το Σάββατο θα συνεχίσουν την περιοδεία τους στην Ξάνθη.

Επαγγελματίες-Επιχειρήσεις
Ημερίδα σήμερα για τα οικονομικά χαρακτηριστικά της Ροδόπης
Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων της έρευνας για τα οικονομικά χαρακτηριστικά των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ροδόπης στην Κομοτηνή, πραγματοποιείται σήμερα στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης (ΟΕΒΕΣ Ροδόπης).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα εισηγητές θα είναι, ο Χιόνης Διονύσης, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο θέμα, «Ταυτότητα και αποτελέσματα της έρευνας», Κουράσσης Γεώργιος, Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ: στο θέμα: «Το Επιχειρείν στην Ελλάδα και οι προοπτικές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια ΑΜΘ», Βαφειάδης Ανέστης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών Ροδόπης, στο θέμα: «Προκλήσεις των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο νομό Ροδόπης.

Πολιτισμός
3ο Αντάμωμα των κατοίκων της Νέας Σάντας 15 Ιουλίου
Η κοινότητα του οικισμού της Νέας Σάντας στη Ροδόπη ετοιμάζεται για την διοργάνωση του τρίτου Ανταμώματος των κατοίκων του χωριού-Σαρακατσάνοι και Πόντιοι-, στις 15 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία.
Θα ερμηνεύσουν Σαρακατσάνικα τραγούδια οι Βασίλης Σερμπέζης και Σταύρος Μπόνιας, ενώ η βραδιά θα έχει και τραγούδια ποντιακά αλλά και Θρακιώτικα.
Πλέον το Αντάμωμα έχει καθιερωθεί ως θεσμός και φέτος θα εμπλουτισθεί με λεωφορεία από την κεντρική Ελλάδα και Βουλγαρία, με ανθρώπους που κατάγονται από τη Νέα Σάντα και κατοικούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Χορηγός προβολής θα είναι η ΕΡΤ Κομοτηνής.
Σε ότι αφορά τον ίδιο τον ερμηνευτή Βασίλη Σερμπέζη γύρισε πρόσφατα από περιοδεία στην Κεντρική Ελλάδα και Θες/νικη. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Σερμπέζης αποκάλυψε πως σχεδιάζει συναυλίες σε χώρους πόλεων της Ελλάδας, όπως κηποθέατρο Αλεξ-πολης, Θέατρο Σερρών, Φιλίππους Καβάλας και Μονή Λαζαριστών Θεσ-νικης, όπου θα συμμετέχουν τα 4 ξακουστά κλαρίνα, Πετρολούκας Χαλκιάς, Γιώργος Κοτσίνης, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος και Νίκος Φιλιππίδης.
Δισκογραφικά ο Βασίλης Σερμπέζης ετοιμάζει την τράπεζα τραγουδιών που έχει ο ίδιος πει αλλά και που έχει ηχογραφήσει χωρίς να τα έχει ερμηνεύσει, από το 1978.
Ήδη από τα 400 τραγούδια έχει ξεχωρίσει τα 85 και δρομολογεί την ηχογράφηση 5 δίσκων ακτίνας δίσκου-cd- .
Σε πρώτη κυκλοφορία σε 2-3 μήνες τα Πολίτικα Σαρακατσάνικα τραγούδια και έπονται και τα επόμενα.

Aστυνομικό Δελτίο
53χρονος βρέθηκε νεκρός σε διαμέρισμα στην Ξάνθη
Παθολογικά είναι κατά πάσα πιθανότητα συμφώνα με τις πρώτες ένδειξης τα αίτια του θανάτου ενός 53χρονου που βρέθηκε νεκρός λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα σε διαμέρισμα της οδού Θήρας στην Ξάνθη.
Η Αστυνομία κλήθηκε από οικείους ενός 53χρονου που είχε βεβαρημένο ιστορικό καρδιακών παθήσεων και πρόσφατου εγκεφαλικού, ο οποίος δεν έδινε σημεία ζωής. Ο άτυχος άνδρας, που μεταφέρθηκε με ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο θάνατος του 53χρονου προήλθε από παθολογικά αίτια.

Αθλητική Ενημέρωση
Νέος προπονητής της Ξάνθης ο Ράσταβατ
Ο νέος προπονητής της Ξάνθης είναι ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο 43χρονος Σέρβος συμφώνησε με την ακριτική ΠΑΕ και αποτελεί τον αντικαταστάτη του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος αποχώρησε από τα Πηγάδια. Ο Ράσταβατς θεωρείται από τους ανερχόμενους τεχνικούς στη χώρα του.
Ο «εκλεκτός» της ομάδας της Θράκης είναι γεννημένος την 1η Νοεμβρίου 1973 και μέχρι πρότινος ήταν στην Εθνική Σερβίας Κ23. Στο παρελθόν έχει διατελέσει βοηθός προπονητή στην Al-Nasr Benghazi, ομάδα της Λιβύης, στην ομάδα Νέων της Νόβι Σαντ και της Σερβίας, ενώ έχει κοουτσάρει τη γυναικεία ομάδα της Σερβίας Κ19.
Το 2013 ήταν βοηθός προπονητή στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα, στη Βοϊβοντίνα, ενώ ως πρώτος προπονητής δούλεψε στη Ραντνίτσκι, το 2015. Τον Δεκέμβριο του 2015 προσλήφθηκε στην Κ23 της Εθνικής Σερβίας. Ως παίκτης (μέσος) ο Ράσταβατς ξεκίνησε να παίζει στη Βοϊβοντίνα. Πέρασε ακόμα από τη Dinamo Pančevo και τη Mladost Bački Jarak.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ααδε, καλοκαιρι, γαλλια, πασχα, ελλαδα, βρυξέλλες, οιελε, ιουνίου, ξανθη, γσεβεε, αμθ, λεωφορεια, νέα, θεατρο, τραπεζες, εκαβ, λιβυη, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, Γόνδολες της Βενετίας, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, φορολογικη δηλωση 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, τραπεζα της ανατολης, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, φορολογια 2013, νεος παπας, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αποτελεσματα, δημοκριτειο, αστυνομια, βουλγαρια, γσεβεε, εθνικη, εκαβ, επιθεωρηση εργασιας, θανατος, θεμα, ιταλια, προγραμμα, τραγουδια, αγορα, αγροτικη, αεροδρομιο, αυξηση, αλεξ, αρχαια, αφιξεις, βραδια, βρυξέλλες, γινονται, δηλωση, δηλωσεις, διοικηση, δοθηκε, εγινε, εγνατια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκκαθαριση, ενεργεια, ζωης, ιδιο, ιδρυση, υποθεση, ιστορικο, ηχογραφηση, κλαρινα, λειτουργια, λυκειο, λιουμπλιανα, μηνες, μιλαν, μονη λαζαριστων, μηνυση, ομαδα, οιελε, περιφερειακο, ποντιακα, σαρακατσανοι, σαββατο, συζητηση, συνεχεια, συντηρηση, σχολειο, χιονης, ατυχος, δημητρης, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, κρεας, νοσοκομειο, πηγαδια, σωτηρης, τραπεζα, τυρια, βοηθος, χαλκιας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα