Eιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:46 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Δικαίωση για δύο απολυμένους από την Βιομηχανίας Λιπασμάτων της Καβάλας, καθώς χθες το Πρωτοδικείο έκρινε άκυρες και καταχρηστικές τις απολύσεις που έγιναν με προσχηματικές μηνύσεις. Υποχρεώνει την εταιρεία να τους επαναπροσλάβει, να καταβάλλει μισθούς υπερημερίας από την ημέρα της απόλυσης αλλά και αποζημίωση για ηθική βλάβη που φτάνει συνολικά τις 25.000 ευρώ.

Στην τοποθέτηση μηχανημάτων POS προχωρά η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας και σύντομα οι πολίτες θα μπορούν να καταβάλλουν

τις οφειλές τους μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
Τα POS έχουν εγκατασταθεί στα τέσσερα σημεία όπου λειτουργούν τα ταμεία του Δήμου Καβάλας, δηλαδή στο κεντρικό ταμείο στο δημαρχείο, σε αυτό των νεκροταφείων, του κολυμβητηρίου, αλλά και στο Δημοτικό Κατάστημα των Κρηνίδων.

Πλούσιες και ποικίλες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα των «Ελευθερίων» της Καβάλας.
Η 104η επέτειος απελευθέρωσης της Καβάλας είναι αφιερωμένη στον ποιητή Ιωάννη Κωνσταντινίδη, ενώ ο δήμος τιμά τη μνήμη του εκατό χρόνια μετά τον θάνατό του.
Στο πλαίσιο των φετινών «Ελευθερίων» ο δήμος θα τιμήσει τους ανθρώπους της αρχαιολογικής σκαπάνης, που διέσωσαν τα αρχαιολογικά ευρήματα του τόπου μας.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα 14 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 3 Ιουλίου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανοίγει η έκθεση φωτογραφιών του δικηγόρου – μουσικού Γιώργου Κωνσταντινίδη, ο οποίος δεν έχει συγγενική σχέση με τον τιμώμενο ποιητή, κατά την οποία θα παρουσιαστεί ένα σπάνιο υλικό από εκατοντάδες φωτογραφίες από την πόλη της Καβάλας πριν το 1913.

Έξι ενημερώσεις θα πραγματοποιηθούν στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας με την χρήση των μπλε κάδων. Η αρχή θα γίνει σήμερα από το ΚΑΠΗ Αγίου Αθανασίου και θα ακολουθήσει την Παρασκευή 16 Ιουνίου το ΚΑΠΗ του Αγ. Λουκά. Όλες οι ενημερώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί και εκτός από τα μέλη των ΚΑΠΗ, καλούνται και όλοι οι δημότες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας, να παρευρεθούν σε όποια ενημέρωση μπορούν.

Τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη τιμά ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Στέλλα Μανώλα – Κούρτη της Καβάλας με την τρίωρη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου στο κινηματοθέατρο «Όσκαρ» στις 7.30 το βράδυ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ομιλία του προέδρου του συλλόγου και της Ιατρού Αιματολόγου του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ευαγγελίας Πανώρη, το θεατρικό έργο «Δώρο Ζωής» από τη θεατρική ομάδα «.ALIVE» και συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του Αργύρη Κολλιού και της Ιουλίας Τσατσούλη με τίτλο «Εργαστηριακές Ηλεκτρολογικές Ηλεκτρονικές Εφαρμογές» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί το Wood Water Wild Festival στην Παλιά Καβάλα από τον Σύλλογο Παλιάς Καβάλας, ένα εναλλακτικό Φεστιβάλ μουσικής, αθλημάτων και δραστηριοτήτων υπαίθρου που ξεκίνησε το 2009 και διεξάγεται κάθε χρόνο στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και συγκεκριμένα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι μέσα στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του Περιβαλλοντικού Μονοπατιού της Παλιάς Καβάλας, που βρίσκεται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την πόλη της Καβάλας.
Για δυο ημέρες και νύχτες ένας πανέμορφα διαμορφωμένος χώρος εκδηλώσεων στον αναστηλωμένο νερόμυλο του μονοπατιού θα φιλοξενήσει περισσότερες από 30 δραστηριότητες, η συμμετοχή στις οποίες είναι δωρεάν.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 13ο Αντάμωμα Ηπειρωτών Μακεδονίας Θράκης, το οποίο, φέτος, θα φιλοξενηθεί στη Δράμα. Οι εκδηλώσεις είναι διήμερες και θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο (17 και 18 Ιουνίου), με αυθεντικό μουσικό σχήμα από τα Γιάννενα. Την πρώτη ημέρα, στις 7 το απόγευμα, οι συμμετέχοντες Σύλλογοι θα ξεκινήσουν από το Πολιτιστικό Κέντρο της τοπικής Πανηπειρωτικής Ένωσης, για να καταλήξουν χορεύοντας στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου στις 8 έχει προγραμματιστεί η έναρξη του Ανταμώματος. Την Κυριακή στις 11 το πρωί, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην τοποθεσία Μααρά, κοντά στο σπήλαιο των πηγών του Αγγίτη.

Αίθριος αρχικά καιρός θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία τη Θράκη ενώ από τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται να αναπτυχθούν νεφώσεις και να εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα