Σε αντιπαράθεση Περιφέρεια – Δήμος για τη λεωφόρο Νιάρχου

09:46 14/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ευθεία αντιπαράθεση βρίσκονται η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών σχετικά με την κατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου. Την ένταση πυροδότησε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου κάτοικοι και καταστηματάρχες εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους στον τρόπο με τον οποίο έχει σχεδιαστεί το έργο από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να ζητήσει από την Περιφέρεια την παρουσίαση της μελέτης, ενώ ο Δήμαρχος χαρακτήρισε το έργο φαραωνικό.
Η Περιφέρεια Ηπείρου, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι η μελέτη για την κατασκευή της Νιάρχου,

η οποία ξεκίνησε το 2009, πέρασε όλα τα στάδια δημόσιας διαβούλευσης και έχει εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.

Επιρρίπτει ευθύνες στο Δήμο για όψιμες αντιδράσεις και επισημαίνει ότι από την πλευρά της θα προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου ώστε «να το χαίρονται και όσοι σήμερα το πολεμούν».
Ο Δήμος Ιωαννιτών, αντέδρασε άμεσα, και απαντώντας με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι η κατασκευή της Νιάρχου κινδυνεύει μόνο από την αδιαλλαξία της Περιφέρειας. Σημειώνει ακόμη ότι είναι «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο» ένας οργανισμός της αυτοδιοίκησης να εισβάλλει στις συλλογικές διαδικασίες ενός άλλου οργάνου.
Η Λεωφόρος Νιάρχου έχει μελετηθεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, με πέντε κόμβους και με παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα