Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

10:44 21/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 21-04-2017
Κυβέρνηση-Πολιτική
Ο Νίκος Παππάς στη Θράκη την ερχόμενη Τετάρτη
Την ερχόμενη Τέταρτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Θράκη αρχής γενομένης από την Ξάνθη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, για την δωρεάν διανομή του εξοπλισμού και των κεραιών και που θα τοποθετηθούν στον ορεινό όγκο της Θράκης.
Ο κ. Παππάς θα επισκεφθεί τον ορεινό όγκο της Ροδόπης και της Ξάνθης και η επίσκεψή του αυτή θα σηματοδοτήσει την

άρση του αποκλεισμού των κατοίκων του ορεινού όγκου της Θράκης από την τηλεοπτική και την ραδιοφωνική κάλυψη, μια και το προηγούμενο καθεστώς της Ντίτζεα, είχε αποκλείσει τους κατοίκους από την ενημέρωση, καθώς δεν είχε τοποθετήσει τους κατάλληλους αναμεταδότες.
Σύμφωνα με τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργο Χατζηθεοδώρου στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η διαδικασία εφοδιασμού του δωρεάν εξοπλισμού, είναι απλή και θα γίνεται με μια βεβαίωση μόνιμης κατοικίας και ένα λογαριασμό της ΔΕΗ. Αυτά τα στοιχεία θα δοθούν προς τους δύο παρόχους COSMOTE και NOVA, οι οποίοι και θα παραδώσουν τον εξοπλισμό στους κατοίκους.
Το πρόγραμμα του Νίκου Παππά στη Θράκη
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς την ερχόμενη Τετάρτη θα ξεκινήσει την περιοδεία του από την Σταυρούπολη, όπου θα μιλήσει στις 11:30 π.μ.. Στις 12:30 θα επισκεφθεί τον Εχίνο της Ξάνθης, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.
Αργότερα στις 15:30 μ.μ. θα επισκεφθεί την Κομοτηνή και θα κατευθυνθεί προς την Οργάνη και τα Αρριανά. Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου και συνάντηση με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.
Αργά το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Έβρο και συγκεκριμένα το Σουφλί, ενώ στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στην Αλεξ-πολη.

Έρχεται ο υπουργός Υγείας Π Πολάκη-λειτουργούν τα ΤΟΜΥ
Την επίσκεψη του Αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλος Πολάκη στις αρχές Μάη στην Ξάνθη, αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου.
Σε πολύ καλό επίπεδο κινείται ο σχεδιασμός για τις διαβαθμίσεις στην Υγεία, με την λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), 60 από τις οποίες θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση, σε όλη τη Χώρα.
Στη Θράκη θα λειτουργήσουν σε Ξάνθη και Κομοτηνή θα λειτουργήσουν από 4 μονάδες και 2 στην Αλεξανδρούπολη, σε κτίρια που ήδη έχουν βρεθεί και θα είναι έτσι διανεμημένα για να καλύπτουν όλο τον ιστό της κάθε πόλης.
Η κάθε μονάδα θα λειτουργεί από τις 9 το πρωΐ έως τις 9 το βράδυ, με δύο οικογενειακούς γιατρούς, παιδίατρο, κοινωνική λειτουργό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
«Η Μονάδα Πρώτης φροντίδας στοχεύει στην προαγωγή της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Τα Κέντρα Υγείας θα αποτελούν την Δευτεροβάθμια, τα οποία θα αντικαταστήσουν το σημερινό ΠΕΔΥ και η Τριτοβάθμια περίθαλψη, η οποία θα παρέχεται στα Νοσοκομεία. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο θα αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία, ενώ θα ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Χατζηθεοδώρου.
Κυβέρνηση-Τουρισμός
Τριήμερη επίσκεψη της Έλενας Κουντουρά στην Περιφέρεια ΑΜΘ
Τριήμερη επίσκεψη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα πραγματοποιήσει η ΥπουργόςΤουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με αφορμή την πρώτη διεθνή διημερίδα για τον Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 26 και 27 Απριλίου και συνδιοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το Υπουργείο και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, στο -πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της EE για την τουριστική ανάπτυξη του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κουντουρά θα περιοδεύσει στη Θράκη στις 26 του μηνός και θα διαμείνει σε ξενοδοχείο της Καβάλας, ενώ οι συναντήσεις με φορείς της Καβάλας και της Θάσου είναι προγραμματισμένες για τις 27 και 28 Απριλίου.
Κινήματα-Εναλλακτικές
1η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων και 17η Γιορτή Σπόρων του «Πελίτι»
Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η πρώτη Ολυμπιακή γιορτή Σπόρων της Εναλλακτικής Κοινότητας «Πελίτι», στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου της Δράμας.
Εκπρόσωποι και φέτος από πολλές χώρες της Γης, παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους, την διατροφική κυριαρχία και επάρκεια.
Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Πελίτι, Παναγιώτη Σαϊνατούδη, στην ΕΡΤ Κομοτηνής, φέτος ο τίτλος της συνάντησης είναι Πρώτη Ολυμπιακή Συνάντηση των Σπόρων, κάτι που προέκυψε από την εικονική δίκη κατά της Μονσάντο που έγινε το περασμένο φθινόπωρο στη Χάγη της Ολλανδίας.
Ο τίτλος αυτός έχει να κάνει με το συντονισμό των δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο-όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες- για το σταμάτημα της πάλης του ανθρώπου με τη Φύση, τον περιορισμό των δηλητηρίων στα τρόφιμα και στο περιβάλλον, το φρένο στους γενετικά τροποποιημένους σπόρους, την αυτάρκεια στην Διατροφή και την καλλιέργεια των τοπικών ποικιλιών.
Αύριο θα λάβει χώρα η 17η Γιορτή των Σπόρων στη ΓΗ του Πελίτι, η οποία περιλαμβάνει την δωρεάν ανταλλαγή σπόρων των καλλιεργητών, μέσω κουπονιών.
Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στη γιορτή των σπόρων, θα δώσει το παρόν του στην εκδήλωση ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Τσιρώνης
Υγεία
Επιστημονική ημερίδα Φαρμακοποιών Ροδόπης-Βραβεύσεις
Επιστημονική ημερίδα διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, όπου έχουν κληθεί και θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της εθελοντικής οργάνωσης «»ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»» .
Η συγκεκριμένη εθελοντική οργάνωση, μαζί με την Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Ροδόπης , τον Σύλλογο Διαβητικών Ροδόπης »ΓΛΥΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» και τον Σύλλογο Μέριμνας ΑΜΕΑ Νοητικής Υστέρησης Ροδόπης » Άγιοι Θεόδωροι » θα τις βραβεύσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, για την προσφορά τους στο κοινωνικό Σύνολο .
Η βράβευση θα γίνει στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής στο Ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη.
Η επιστημονική ημερίδα αφορά Φαρμακοποιούς και βοηθούς Φαρμακείων της Ροδόπης, αλλά και γειτονικών Φαρμεκευτικών Συλλόγων Έβρου και Ξάνθης.
Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο πόλεις:
α) την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Μαΐου στην Κομοτηνή, στο χώρο της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και β) την Παρασκευή 5 Μαΐου στην Καλαμίτσα Καβάλας.

Αυτοδιοίκηση
Εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Ξάνθη
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας και το Διακοινοτικό Συμβούλιο των Αρμενικών Κοινοτήτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
•Την Κυριακή 23 Απριλίου στις 11:00 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική εκδήλωση με ομιλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη με θέμα, «Η σημασία της Γενοκτονίας των Αρμενίων σήμερα. Η ευρωπαϊκή διάσταση».
•Τη Δευτέρα 24 Απριλίου από τις 09:30 έως τις 13:30 θα λάβει χώρα η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Αρμενικός Σταυρός Ελέους Ξάνθης στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης (Αγ. Ελευθερίου 54, Ξάνθη). Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 19:00 με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Θυμάτων που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Αρμενικής Εκκλησίας Ξάνθης.
Ξεκινάει η ελεγχόμενη στάθμευση στην Κομοτηνή
Από τη Δευτέρα 24 Απριλίου ξεκινάει ο έλεγχος στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης (κάρτα).
Οι οδηγοί θα μπορούν να βρουν Κάρτες από τα ταμεία του Δήμου, περίπτερα, καταστήματα ψιλικών και Μίνι Μάρκετ.

Κοινωνία
Ανοίγει στο κοινό το ανακαινισμένο Γηροκομείο της Ξάνθης
« Ο σύλλογος ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» Ξάνθης, διοργανώνει το κοινό την 23η Απριλίου 2017 ημέρα Κυριακή για Εκκλησιασμό και Αρτοκλασία υπέρ υγείας στην καθιερωμένη ετήσια ημέρα Ευεργετών – Δωρητών και Εθελοντών του Ιδρύματος.
Το Γηροκομείο καλεί όλους τους Ευεργέτες και Δωρητές του Ιδρύματος καθώς επίσης και τους Εθελοντές του ραδιομαραθωνίου και τους Εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που βοηθήσανε στον φετινό ραδιομαραθώνιο ΑΓΑΠΗΣ να τιμήσουν με την παρουσία τους.
Σύλλογοι
Ποντιακό Φεστιβάλ χορού την Κυριακή
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας& Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος διοργανώνει την Κυριακή 23 Απριλίου στις 19:00 το απόγευμα το 9ο Περιφερειακό Παιδικό- Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών των μικρών και έφηβων χορευτών του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας& Θράκης, στην Καβάλα, στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου» Καλαμίτσας.
Στο Φεστιβάλ, το οποίο συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Καβάλας, θα τιμηθούν οι αξιόλογοι καλλιτέχνες, Γιωργούλης Λαφαζανίδης και Πόλιος Παπαγιαννίδης, για την προσφορά τους στην μουσική ποντιακή παράδοση.

Πολιτισμός
Η Μαρία Ουζούνη στο «Δύο»της Ξάνθης
Την Μαρία Ουζούνη και το βιβλίο της «Η καρό βαλίτσα» παρουσιάζουν στην Ξάνθη σήμερα βράδυ (20.00) το βιβλιοπωλείο «Δύο» και οι «Εκδόσεις των συναδέλφων».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και ο δημοσιογράφος και διαχειριστής του indexanthi.gr Θοδωρής Μπακάλης
Ξεκίνησαν οι παραστάσεις «Με Δύναμη από την Κηφισιά…»
Ξεκίνησαν οι παραστάσεις της κεντρικής σκηνής στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και θα διαρκέσουν έως την ερχόμενη Δευτέρα 24 Απριλίου, με το έργο «Με Δύναμη… από την Κηφισιά…» των Χαβιαρά-Κεχαγιόγλου.
Τέσσερις γυναίκες αναζητούν ισορροπίες ανάμεσα στην πραγματικότητα και τα όνειρά τους…
Η σκηνοθεσία είναι της Μυρσίνης Λαντζουράκη, η οποία και πάλι έκανε τις 4 ηρωΐδες του έργου, Αλέκα, Φωτεινή, Μάρω και Ηλέκτρα, με τις σκηνοθετικές της οδηγίες να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους ερμηνευτικά.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ασπασία Πιτιλάκη, Ρίτα Μοσχίδου, Χρύσα Ιωαννίδου,Αθανασία Πουπουζή. Σκηνικά-Κοστούμια Ιωάννης Καραγκιουλμέζης. Μουσική Νίκος Ντεκούνης. Επιμέλεια Βίντεο Μιχάλης Δανιήλ Βαμβακάς. Φωτισμός Γιάννης Τζατζανάς. Ρύθμιση ήχου Πάνος Αναστασίου.
Η παράσταση ξεκινά στις 9 το βράδυ στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ξανθη, συριζα, βεβαίωση, δεη, cosmote, nova, αλεξανδρουπολη, φαρμακοποιοι, εταιρεία, κοσμοσ, αμεα, προσφορες, φαρμακεια, μαΐου, ελλαδα, ΠΑΣΟΚ, καβαλα, βιβλιοπωλείο, δηπεθε, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, ηλεκτρα γαλανου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, η ημέρα της γης, κοινωνικος τουρισμος, ολυμπιακοί αγώνες, γιορτη σημερα, βιντεο, χωρες, αιμοδοσια, αμεα, γηροκομειο, διατροφη, δωρεαν, εθνικη, ηθοποιοι, ηλεκτρα, θεμα, θρακη, μνημειο, μουσικη, ονειρα, πλαισιο, προγραμμα, υγεια, αγωνες, αθανασια, αλεξ, αφορμη, βεβαίωση, βαμβακας, βιβλιο, βραδυ, βρισκεται, γινει, γινεται, δευτεροβαθμια, δευτερα, δυναμη, δηπεθε, δικη, δωσει, ευη, εγινε, ελενα, εθελοντικη αιμοδοσια, αιθουσα, ενημερωση, εταιρεία, θοδωρης, ιδρυμα, ομιλια, κεχαγιογλου, κοστουμια, κτιρια, λειτουργια, μαη, μαΐου, μακεδονια, μινι, μαρια, νοσοκομεια, ξενοδοχειο, ολυμπιακη, πεμπτη, περιβαλλον, περιφερειακο, ρυθμιση, συγκεκριμενα, σκηνοθεσια, τιτλος, φεστιβαλ, φυση, φθινοπωρο, φορα, χαγη, χρηστος, ιωαννης, γιορτη, χωρα, υπουργειο, κλειστο, κυριακη, οδηγοι, ογκο, παυλος, πληροφοριες, σκηνικα, υγειας
Τυχαία Θέματα