Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο νέο διοικητή των Νοσοκομείων Λάρισας

12:59 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλιμάκιο της Τομεακής Oργάνωσης Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη επισκέφτηκε το νέο Διοικητή των νοσοκομείων Λάρισας Παναγιώτη Νάνο προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία των δυο Ιδρυμάτων. Στη συνάντηση παρέστη και ο νέος υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Δημήτρης Λιόλιος.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση διαπιστώθηκε «το οξυμένο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες και τις ειδικότητες(γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς). Είναι χαρακτηριστικό

ότι λείπουν περισσότεροι από 45 γιατροί, 120 νοσηλευτές, αρκετοί τραυματιοφορείς,βοηθοί θαλάμων,τεχνίτες κλπ. με συνέπεια να μη λειτουργούν χειρουργικά κρεβάτια και να δημιουργούνται λίστες αναμονής πολλών μηνών που οδηγούν τελικά τους ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία.
Οι ελλείψεις αυτές έχουν ως συνέπεια την μεγάλη υποβάθμιση του Γ.Ν.Λ. και την υπολειτουργία ακόμα και το κλείσιμο κλινικών και τμημάτων».
Τα στελέχη του ΚΚΕ επεσήμαναν ότι «τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την ασκούμενη πολιτική από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα αλλά και από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Πολιτική που βλέπει τα νοσοκομεία ως επιχειρήσεις και την υγεία ως εμπόρευμα».
Τόνισαν επίσης ότι » πολλά από αυτά τα προβλήματα θα τα αναδείξουν και στο κοινοβούλιο όπως έκαναν μέχρι σήμερα, αλλά κυρίως ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα με βασικό αίτημα και σύνθημα δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα