Η ταινία «Μπαρμπαρέλα» στο Park your Cinema

12:39 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο της σειράς κινηματογραφικών προβολών υπό το φως του φεγγαριού Park your Cinema, που εγκαινιάζει, φέτος το καλοκαίρι, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στις 21:00, προβάλλεται η cult ταινία «Μπαρμπαρέλα»/Barbarella (1968).

Μπαρμπαρέλα

/ Barbarella (1968)

Σκηνοθεσία: Roger Vadim

Ποιος μπορεί να σώσει το σύμπαν από τον σατανικό Durand-Durand; Μα, η Barbarella, η βασίλισσα του γαλαξία, φυσικά! Μια από τις πλέον cult ταινίες στην ιστορία του σινεμά του φανταστικού, βασισμένη στην ομώνυμη σειρά comics του Jean-Claude Forest, με τεράστια επίδραση στην pop κουλτούρα (το όνομα του συγκροτήματος των Duran Duran, τα κοστούμια του Jean-Paul Gaultier στο «Πέμπτο Στοιχείο», το music video του «Put Yourself in My Place» της Kylie Minogue, οι αναφορές του Prince στο «Endorphin Machine»).

Η Sophia Loren και η Brigitte Bardot αρνήθηκαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η Jane Fonda, ως η σύζυγος του Vadim τότε, δεν θα μπορούσε να πει «όχι», δημιουργώντας μια υπερσεξουαλική και θρυλική κινηματογραφική φιγούρα.

Επιμέλεια προβολών – κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης

Ελεύθερη είσοδος

Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Πληροφορίες: 216-8091001 / 002 / 003 ή μέσω email στο [email protected]

Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει τον Σταθμό Μετρό Συγγρού-Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλαναδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.H συμμετοχή στην προβολή γίνεται με δελτίο προτεραιότητας, το οποίο θα διανέμεται αυθημερόν στο Κέντρο Επισκεπτών, 30’ πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Το δελτίο προτεραιότητας αφορά σε μεμονωμένη προβολή, και όχι σε ολόκληρο τoν κύκλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα