Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου μετά την ισχυρή έκρηξη βόμβας

07:34 20/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλειστή παραμένει η οδός Πανεπιστημίου, μετά τη χθεσινοβραδινή ισχυρή έκρηξη βόμβας, στο κτίριο των κεντρικών γραφείων ανθρώπινου δυναμικού της EUROBANK, στην οδό Σανταρόζα, που προκάλεσε υλικές ζημιές. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στην ιστοσελίδα zougla.

Η έκρηξη

σημειώθηκε στις 22.40 ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν ισχυρός και η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση. Προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων της τράπεζας και στα γύρω κτίρια.

Από την Αστυνομία εκτιμήθηκε ότι η απειλή ήταν σοβαρή, γι’ αυτό αποκλείστηκε έγκαιρα όλη η περιοχή, ενώ έγινε έρευνα στα κοντινά κτίρια για την απομάκρυνση ατόμων, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην ώρα που είχε πει ο άγνωστος. Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε τσάντα που είχε αφεθεί έξω από την είσοδο του κτιρίου.
Κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής συνέλλεξαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και υλικό κυρίως από κάμερες που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες.

Σχετική είδηση: Έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας – Μόνο υλικές ζημιές
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα