ΚΚΕ Έβρου: Ο ζεόλιθος είναι λαϊκή περιουσία

12:55 24/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και «τη ματαίωση της λεηλασίας του ζεόλιθου της περιοχής», ζητά η Τοπική Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, με αφορμή και την έναρξη εξόρυξης από την εταιρεία “Όλυμπος Α. Ε.”, υποστηρίζει ότι «τα οφέλη για τον δήμο και τον λαό είναι ψίχουλα», ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «με διαδικασίες ΕΞΠΡΕΣ,

με ανάθεση, έδωσε την άδεια εξόρυξης και εκμετάλλευσης, κυριολεκτικά δωρίζοντας έναντι 14 ευρώ το στρέμμα, στην εταιρεία “ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ”, την εκμετάλλευση του κοιτάσματος σε έκταση 83,4 στρεμμάτων στη θέση Κόκκαλο Πετρωτών», απ’ όπου η εταιρεία θα εξορύξει 65.000 τόνους Α’ ποιότητας ζεόλιθου και άλλους 32.500 τόνους Β’ ποιότητας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ, Σταμάτης Γκατζίδης, τόνισε ότι η αλλαγή του μεταλλευτικού κώδικα είναι απολύτως αναγκαία, ενώ χαρακτήρισε «χλιαρές» τις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής στο θέμα του ζεόλιθου, αφού, όπως είπε, «δεν ανέδειξε επαρκώς το ληστρικό καθεστώς υπό το οποίο γίνεται η εξόρυξη από τις εταιρείες, αλλά περιορίστηκε σε ένα ψήφισμα».

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα