Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:39 24/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καβάλας ο 16χρονος που έπεσε από την οροφή του κολυμβητηρίου Ξάνθης το βράδυ του Σαββάτου.
Το παιδί κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ανέβηκε μαζί με φίλους του στη μεταλλική οροφή του κολυμβητηρίου, όταν ένα πολυκαρβουνικό πάνελ υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 15 μέτρων και να χτυπήσει σε σημείο δίπλα από τους βατήρες εκκίνησης.
Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ξάνθης και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καβάλας, όπου υποβλήθηκε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εγχείρηση για να αντιμετωπιστούν σε πρώτο

στάδιο οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το παιδί παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, είναι σε καταστολή και αυτά τα πρώτα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα από τους γιατρούς, Να πούμε επίσης, ότι φέρει τραύματα και σε θώρακα και λεκάνη.

Tην Καβάλα και τη Θάσο θα επισκεφτεί η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά την Πέμπτη και την Παρασκευή. Θα συναντηθεί με τους δημάρχους των τεσσάρων δήμων, ενώ θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείου της Θάσου, το Μουσείο Καπνού στην Καβάλα, τους Αμμολόφους και τα Λουτρά Ελευθερών, το πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων και τον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Θα πάρει μέρος σε σύσκεψη τουριστικών παραγόντων την Πέμπτη στη Θάσο και την Παρασκευή στην αντιπεριφέρεια Καβάλας.

Λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργοστάσια των Αγροτικών Ελαιουργικών Συνεταιρισμών (ΑΕΣ) Πρίνου, Καλλιράχης και Θεολόγου της Θάσου, αναφορικά με τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων τους, όπως αυτή ορίζεται και προβλέπεται από την σχετική κείμενη νομοθεσία, ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς, ο Βουλευτής Νομού Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

Σημαντικές καταστροφές στους ελαιώνες του πρώην Δήμου Ορφανού και την εν γένει παραγωγής από τους παγετούς Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Αγροτικού Τομέα ΑΜΘ, Κώστα Παπαμερή.

Μεγάλη η ταλαιπωρία για τους κατοίκους της περιοχής του Παληού, λόγω των έργων μετά την κατάρρευση τοιχίου στην περιοχή «Γλάστρες». Για την εξυπηρέτησή τους το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας δρομολογεί καθημερινά ανά ώρα μίνι Bus.

Δέκα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα φιλοξενούνται στις νέες δομές του Στρατοπέδου Ασημακοπούλου Καβάλας υπό την εποπτεία του Ερυθρού Σταυρού.

Ξεκινά από σήμερα (Δευτέρα) στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» της Καβάλας η 2η γιορτή μαθητικού θεάτρου με τη συμμετοχή 23 θεατρικών ομάδων από σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του νομού. Οι παραστάσεις ξεκινούν με το διαγωνιστικό μέρος και το έργο «Κατσαρίδα» από την ομάδα του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα, σήμερα στις 8 το βράδυ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ» διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, σήμερα στις 9 το βράδυ, στον κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ με είσοδο ελεύθερη. Έξι επίλεκτοι σπουδαστές από την Εθνική Σχολή Τεχνών της Βάρνας παρουσιάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με έργα Paganini, Tchaikovsky, Rachmaninoff, Brahms & Βούλγαρων συνθετών για βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, πιάνο, τραγούδι, κρουστά.

Οι ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησε τα τελευταία 6 χρόνια η Κινηματογραφική Ομάδα του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας θα προβληθούν σε ένα επετειακό αφιέρωμα, στον κινηματογράφο «ΟΣΚΑΡ», την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, στις 18:30, με διάρκεια εκδήλωσης 60’ και ελεύθερη είσοδο.
Θα προβληθούν οι ταινίες μικρού μήκους:
* «Το αμύγδαλο του κόσμου»
* «Fortuna vitrea est»
* «Περί φιλίας»
* «Η εκδρομή»
* «Fortune cookie»
* «Γιατί;»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας.

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας διοργανώνει συναυλία-αφιέρωμα στο συνθέτη και τραγουδοποιό Παντελή Θαλασσινό, έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Γνωστές συνθέσεις και τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού θα ερμηνευτούν από τα Μουσικά Σύνολα του σχολείου μαζί με τον ίδιο το συνθέτη, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωσή. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα