Οι αντιδράσεις στην Αθήνα για τα αποτελέσματα στη Γαλλία

12:39 24/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Eμείς, οι ευρωπαϊκοί λαοί, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να περάσουν αυτοί που απεργάζονται τη διάλυση της Ευρώπης, τα υπολείμματα του Ναζισμού. Αυτό αποδεικνύει το χθεσινό αποτέλεσμα στη Γαλλία. Σε αυτό συμβάλλει ο πολιτισμός» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του, σήμερα το πρωί, στην έναρξη του «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» στο Ζάππειο Μέγαρο.

Υπάρχει ένα ποσοστό παραπάνω από το 40%, αν και σε διαμετρικά αντίθετες κατευθύνσεις, ένα κομμάτι προς τα άκρα

δεξιά και ένα κομμάτι προς τα αριστερά αμφισβητεί το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη οι Κυβερνήσεις, δηλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας.

«Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στο Twitter.

Αναστεναγμός ανακούφισης. Ο Μακρόν είναι πρώτος ανέφερε σε ανάρτηση του ο Σταύρος Θεοδωράκης και στη συνέχεια με δεύτερο Tweet αναφέρει:

«Σωστή παρατήρηση: όπως ο Τσίπρας προτιμά Καμμένο έτσι και ο Μελανσόν προτιμά Λεπέν. Που είναι το παράξενο;»

«Όλοι στηρίζουμε τη μάχη που θα δώσει για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, εναντία στην ακροδεξιά υποψήφια», τόνισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Τα υψηλά ποσοστά που έλαβε η ακροδεξιά και αντιευρωπαϊκή υποψηφιότητα της Μαρίν Λεπέν με τις ρατσιστικές θέσεις είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά για την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Η είσοδος στον δεύτερο γύρο είναι μία εξέλιξη ιδιαιτέρως αρνητική», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Τον Εμανουέλ Μακρόν συγχαίρει η Ένωση Κεντρώων, για τη νίκη του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.
Στην ανακοινωσή της, η ΕΚ υπογραμμίζει: «Συγχαίρουμε τον Εμμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις γαλλικές προκριματικές προεδρικές εκλογές. Υποχρέωση όλων των δημοκρατών στη Γαλλία και στην Ευρώπη είναι να τον στηρίξουμε στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών, έτσι ώστε να μην επικρατήσουν φασιστικά και ακροδεξιά φαινόμενα. Ο Μακρόν υποστηρίχθηκε από τον Φρανσουά Μπαϊρού, ηγέτη των Ευρωπαίων Δημοκρατών (European Democratic Party) στους οποίους ανήκει η Ένωση Κεντρώων».

Αντίθετα, η Χρυσή Αυγή, το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών χαιρετίζει την Νίκη των Εθνικών και Πατριωτικών δυνάμεων της Γαλλίας «στην μάχη που έδωσαν κυριολεκτικά εναντίον όλων, μια μάχη για το Εθνικό Κράτος το οποίο απειλεί με αφανισμό η παγκοσμιοποίηση φιλελεύθερων και νεομαρξιστών.
Μια νέα ημέρα ξημερώνει για την Γαλλία, μια νέα ημέρα ξημερώνει για την Ευρώπη. Ο Εθνικισμός είναι εδώ σε πείσμα των τυράννων του χρήματος», όπως αναφέρεται.

Σχετική είδηση:Τα σχόλια των πολιτικών κομμάτων για τις Γαλλικές Εκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα