Χίος: Μια όμορφη δράση Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ και NRC: κατασκευή λαμπάδων

11:56 24/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Γύρω από ένα κοινό τραπέζι εργασίας βρέθηκαν μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, μια ομάδα προσφύγων και τα παιδιά του Εργαστηρίου του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία.
Στα γραφεία του συλλόγου, τα παιδιά εξήγησαν τον τρόπο με τον οποίο στολίζουν τις αναστάσιμες λαμπάδες και συνέχισαν από κοινού την παραγωγή τους!
Η πρωτοβουλία ανήκει στη νορβηγική ΜΚΟ NRC που έκανε την πρόταση στον Παγχιακό Σύλλογο, που μετά χαράς δέχτηκε αυτή τη συνεργασία, όπως

σημειώνει η πρόεδρος του συλλόγου Σοφία Μιχάλα.
Οι πρόσφυγες που με χαρά δέχθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση, ενημερώθηκαν για το έθιμο της πασχαλιάτικης λαμπάδας, σημειώνει η υπεύθυνη από πλευράς NRC για τη δράση Μαρκέλλ Καλογρίδου.
Επίσης οι πρόσφυγες ενημερώθηκαν για τη δράση του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ που μέσω του εργαστηρίου του προσπαθεί να κοινωνικοποιήσει και να εντάξει στην εργασία άτομα με αναπηρία.
Η κατασκευή λαμπάδων δεν είναι η πρώτη δράση της NRC.
Μέσα από την πολιτισμική κουζίνα σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Λαγκάδας, τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη Βολισσό, τη συμμετοχή σε αναδάσωση στη Νέα Μονή αλλά και τις επισκέψεις σε μουσεία, όπως αυτό της μαστίχας, η νορβηγική οργάνωση φέρνει κοντά στην τοπική κοινωνία, τους πρόσφυγες, γνωρίζονται καλύτερα και από τις δύο πλευρές και παράλληλα αλλάζουν τη σκληρή καθημερινότητά τους όπως τη βιώνουν σε κέντρα σαν της Σούδας και της ΒΙΑΛ.
Στο εργαστήρι του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ η συνεργασία είναι άψογη.
Η φαντασία ταξιδεύει, τα χέρια διαλέγουν, τα μάτια ταιριάζουν χρώματα και σχέδια και οι καρδιές έρχονται πιο κοντά, ώστε να ετοιμάσουν τις λαμπάδες που η μια είναι πιο όμορφη από την άλλη, αλλά που όλες έχουν την ίδια δύναμη ψυχής!

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα